Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (19/6)

OOSTERHOUT NB, 19 juni 2005

Ernstig eenzijdig verkeersongeval op A 27

NIEUWENDIJK: Vanmiddag heeft omstreeks 12.30 uur een ernstig eenzijdig verkeersongeval plaats gevonden op rijksweg A27 ter hoogte van Nieuwendijk. Een 22-jarige man uit Werkendam kwam met zijn auto in de berm en raakte de macht over het stuur kwijt. De auto kwam in de sloot terecht, twee inzittenden werden uit de auto geslingerd. Een van hen is zwaar gewond geraakt.

Een 17-jarige jongen uit Raamsdonksveer raakte zeer zwaar gewond en is met vermoedelijk hersenletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Een andere inzittende, een vrouw uit Raamsdonksveer, heeft inwendige verwondingen en mogelijk een botfractuur. De bestuurder, een 22-jarige man uit Werkendam, had een snee in zijn gezicht.

Vermoedelijk is de bestuurder met de linkerzijde van de auto in de berm geraakt. Hij is daardoor de macht over het stuur verloren, waarna de auto omdraaide en achteruit de sloot inreed. Door de vaart en massa is de auto nogmaals om zijn as gegaan maar bleef in de sloot. De twee inzittenden zijn door de kracht van het ongeval uit de auto geslingerd. De bestuurder is vermoedelijk zelf uit de auto gekropen. Ter plaatse werd direct eerste hulp verleend door een spoedartsuit België, die een uitgebreide EHBO koffer bij zich had en direct bij één van de slachtoffers een infuus heeft aangelegd. Ook een Amsterdamse verpleegkundige heeft ter plaatse eerste hulp verleend.

Brandweer, twee GGD ambulances en een traumaheli kwamen vervolgens ter plaatse, waarna de hulpverlening gecoördineerd ter hand werd genomen.Een aardappelteler kwam zich kort na het landen van de heli ter plaatse beklagen over het feit dat de heli in zijn aardappelveld was geland en eiste direct een schadevergoeding. Zijn gegevens zijn genoteerd, met hem wordt nader contact opgenomen.

Agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten hebben alle verkeer bij Nieuwendijk omgeleid totdat alle werkzaamheden afgerond waren. De technische recherche is ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stelen. Ook zijn met de politieheli overzicht fotos gemaakt.

Zesjarig jongetje urenlang opgesloten in kamertje

DONGEN: De politie van het team Dongen heeft gistermiddag rond 17.10 uur een 6-jarig jongetje, dat enkele uren door zijn ouders op zijn kamer was opgesloten en alleen thuis was gelaten, uit de woning gehaald. De ouders zijn gisteravond, in overleg met de Officier van Justitie, aangehouden. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld. Ondertussen was het kind aan de zorgen van oma toevertrouwd.

De politie kreeg zaterdagmiddag verschillende meldingen van bezorgde buurtbewoners in Dongen West, dat een kind al de hele middag opgesloten zat in zijn kamer, zonder dat de ouders thuis waren. Het kind riep vanuit het raam aan de straatzijde dat hij het warm had, Buurtbewoners hadden verschillende malen aangeklopt maar er deed niemand open. Ook de auto van het gezin was weg. De politie heeft via een balkon van de buren en een trap de raamhendels los gemaakt waarna het kind eruit kon klimmen. De agenten plakten een briefje op de voordeur dat zij het kind hadden meegenomen naar het bureau.

Omstreeks 18.45 uur meldde de moeder van het kind, een 24-jarige Dongense en haar 24-jarige vriend zich aan het bureau. Moeder vertelde dat haar zoontje stout was geweest. Hij was al eerder gewaarschuwd. Hij had daarom straf gekregen en werd omstreeks 14.00 uur op zijn kamer opgesloten. Hij had nog wel eten en drinken gehad. Rond half vier / vier uur waren zij zonder dit kind met de rest van het gezin naar een fastfood restaurant gegaan. Ze waren rond 18.00 uur terug. De politie neemt contact op met Jeugdzorg en eventueel andere instanties. Met de Officier van Justitie zal nader worden overleg over het strafrechterlijke aspect van deze zaak.

Schutting in brand

DONGEN: Een inwoonster uit Dongen aan het Rosariopark bemerkte in de nacht van 18 op 19 juni 2005, dat er brand was in haar achtertuin. Het bleek, dat de schutting in haar tuin in brand stond, mogelijk als gevolg van een niet goed uitgemaakte vuurkorf van de buren. De brand is door de bewoonster zelf geblust. Schade bleef beperkt tot een deel van de houten schutting.

Vrouw valt van fiets

RAAMSDONKSVEER: In de nacht van 18 op 19 juni 2005 omstreeks 01.00 uur trof de politie, na een melding, op de Beatrixlaan een 67-jarige inwoonster uit die plaats aan, die met de fiets gevallen was. Zij had verwondingen aan het gelaat. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis in Oosterhout. Vermoedelijk had de vrouw teveel gedronken.

Man vernielt ruit en raakt daarbij gewond

RAAMSDONKSVEER: Een dronken 39-jarige man uit Raamsdonksveer, die uit een café, op de Grote Kerkstraat gezet was haalde zijn gram door een ruit van het café in te slaan. Hierbij sneed hij zich echter ernstig in zijn hand. Met vermoedelijk een slagaderlijke bloeding is de man naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt terzake vernieling

Meisje onwel in de bus

RAAMSDONKSVEER: De politie kreeg in de avond van 18 juni 2005 omstreeks 22.00 uur de melding dat er in een bus een persoon onwel geworden was. Een 17-jarige jongedame uit Raamsdonksveer had last van ademhalingsproblemen en hartkloppingen. Ambulance broeders hebben het meisje onder hun zorg genomen.

Vier arrestaties na vernieling lantaarnpaal

RIJEN: Op de skatebaan aan de Monseigneur Arienstraat te Rijen werd in de avond van 18 juni door jeugdigen een lantaarnpaal afgebroken. Een politieman in burger zag dit gebeuren en wist vier jongelui aan te houden. De lantaarnpaal werd volledig vernield. De politie doet verder onderzoek naar de overige daders van deze vernieling. De arrestanten betreffen neen 17-jarige jongen uit Rijen, een 19-jarige jongeman uit Den Bosch, een eveneens 19-jarige knul ui Oosterhout en een 20-jarige vrouw uit Rijen.

Twee gewonden bij verkeersongeval in Oosteind

OOSTEIND: Op zondag 19 juni 2005 vond omstreeks 08.30 uur, er nabij de kruising van de Hogedijk en de Heistraat te Oosteind een verkeersongeval plaats tussen een personenauto bestuurd door een 37-jarige man uit Dongen en een motorfiets. Bij dit ongeval raakte de motorrijder, een 42-jarige inwoner uit Tilburg en zijn duo passagier, zijn 16-jarige dochter, gewond. De motorbestuurder is overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg, met letsel aan gezicht en zijn been. De duo passagier had enkele schaafwonden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Tas gestolen uit restaurant

OOSTERHOUT: Op zaterdag 18 juni 2005, meldde een inwoner uit Gorinchem, dat haar handtas gestolen was terwijl zij aan een tafeltje in een restaurant aan de Beneluxweg zat. Zij had haar tas bij het tafeltje op de grond gezet. Wat er in de tas zat is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Man bekeurd voor afval verbranden

ANDEL: Een 26 jarige inwoner uit Andel is bekeurd in verband met afval verbranden .De man was op de Middenweg een grote berg hooi, houten bielzen, rubber, stukken asbest en dergelijke aan het verbranden. De brandweer is ter plaatse geweest doch het was niet nodig om luchtmetingen uit te voeren in verband met de kleine hoeveelheid asbest.

Man opgepakt na bedreiging met zwaard

SLEEUWIJK: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.00 uur op de Berkenlaan een 63 jarige man aangehouden omdat hij zijn 54 jarige buurman bedreigd zou hebben met een zwaard. Het blijkt te gaan om een soort klewang. De verdachte verklaarde gisteravond veel alcohol gedronken te hebben. Hij was kwaad geworden op de buurman omdat hun kat vaak in zijn tuin zit. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt inbraak in woning

SLEEUWIJK: In de avond van zaterdag 18 juni is er ingebroken bij een woning aan de Transvaal. Door de dader werd een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Er zijn onder meer twee paspoorten gestolen.

Vernielingen aan autos

KAATSHEUVEL: Op de Binnenvaert zijn in de nacht van 16/17 juni bij twee autos de antenne en de ruitenwissers afgebroken. Tussen 17 en 18 juni is er bij een personenauto in de Jeroen Boschstraat eveneens schade aangebracht. Bij deze auto zijn verschillende deuken aangetroffen.

Arrestatie na huiselijk geweld

WAALWIJK: Zaterdagavond heeft een 41 jarige inwoonster uit Waalwijk aangifte gedaan van mishandeling gepleegd door haar 45 jarige ex-man. De vrouw verbleef op het moment van de mishandeling bij haar ex in de woning. Na een woordenwisseling mishandelde de man de vrouw. Zij liep hierdoor letsel aan haar gezicht op. De man is door de politie aangehouden en ingesloten.

Rijders onder invloed aangehouden

WAALWIJK: Zaterdagmiddag, is op de Midden Brabantweg een 40 jarige inwoner uit Nijmegen bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol houdende drank. De uitslag van de ademanalyse was 845 Ugl wat overeenkomt met 1,95 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 10 uur. De man is met een dagvaarding heengezonden.

WAALWIJK: Een 21 jarige inwoner uit Drunen heeft vanochtend, omstreeks 5.00 uur, een transactie aangeboden gekregen voor het rijden onder invloed. Hij reed met zijn auto over de Prof. Kamerlinghweg. Uitslag ademanalyse; 355 Ugl wat overeenkomt met 0,8 promille. .

Inbraak in bedrijfspand

WAALWIJK: Bij een bedrijf aan de Stationsstraat is vanochtend omstreeks 5.10 uur ingebroken. Met een straatsteen heeft de dader de ruit van de voordeur vernield. Vanuit de winkel werd de kassa weggenomen.

WAALWIJK: In vier vrachtautos die geparkeerd stonden bij een bedrijf aan de Altenaweg werd afgelopen nacht ingebroken, deze stonden om een volledig omheind terrein van het bedrijf. Wat er is weggenomen is nog niet bekend.

Auteur: Willem van Hooijdonk