2e persbericht van zondag 19 juni 2005

Eindhoven 19-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Identiteit dode man bekend

De politie heeft de identiteit kunnen vaststellen van de man die afgelopen vrijdagmiddag dood werd gevonden in een sloot aan de Parklaan (zie 3e persbericht van vrijdag 17 juni 2005). Het gaat om een 70-jarige man uit Eindhoven. Hij was geen bewoner van een nabijgelegen verpleeghuis maar woonde elders in Eindhoven. De doodsoorzaak blijft nog onduidelijk, maar de politie sluit een misdrijf uit.

Eindhoven: Automobilist raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft zondagmiddag rond 13.45 uur op de Estafettelaan een 66-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Bij een controle bleek de automobilist gedronken te hebben. Uit een ademanalyse bleek hij een alcoholpromillage van 1,45 te hebben. Daarnaast is ook bloed afgenomen omdat de man een suikerziekte heeft. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Jongen beroofd en mishandeld

Een 15-jarige jongen uit Eindhoven is zondagochtend kort na middernacht beroofd van zijn portemonnee met enkele pasjes en een mobiele telefoon. Toen de jongen op zijn fiets op de Geldropseweg in de richting van Geldrop reed, kwam een man uit de bosjes te voorschijn. Deze schopte tegen de fietser aan, die daardoor zijn evenwicht verloor. Vervolgens kreeg hij nog een klap tegen zijn rug en viel op de grond. In totaal drie mannen eisten vervolgens de portemonnee en de mobiele telefoon op. Daarna zijn ze er vandoor gegaan. Het gaat om mannen van ongeveer 1,80 meter lang en 18 tot 20 jaar oud. Twee van hen hadden een lichtgetinte huidskleur, van de ander is de huidskleur onbekend. Het slachtoffer liep door de beroving letsel op aan een arm, waaraan hij in een ziekenhuis is behandeld. De politie zoekt getuigen van de beroving en mishandeling. Zij kunnen zich melden bij de politie in Stratum via 0900-8844.

Asten: Inbraak in horecazaak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Julianastraat zijn onder meer enkele honderden euros contant geld, een muziekcomputer, cds en enkele flessen drank weggenomen. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Van een toegangsdeur is een ruit ingeslagen.

Asten: Auto gestolen

Vanaf de Voordeldonk is zondagochtend rond 4.50 uur een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Audi A3 (PX-PV-82). De eigenaar heeft de diefstal opgemerkt en is nog achter de dieven aangegaan, maar kon ze niet meer tegenhouden.

Deurne: Geld en telefoon gestolen

Uit een woning aan de Veldstraat is ongeveer 400 euro contant geld en een mobiele telefoon weggehaald. De inbraak vond zondagochtend plaats tussen 2.30 en 8.15 uur. Een ruit in de achterdeur is vernield.