Trajectcontrolesystemen op de A12 bij de Utrechtse Baan en Lunetten

19.06.2005 / 18:59 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ars t and tt

Den Haag, zondag 19 juni 2005- ARS Traffic & Transport Technology uit Den Haag heeft eind mei 2005 contracten verworven voor de levering van trajectcontrolesystemen op de A12 bij de Utrechtse Baan en Lunetten. De opdracht is afkomstig van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie. De trajectcontrolesystemen zullen in het najaar 2005 worden opgeleverd en in gebruik worden gesteld.

Trajectcontrole is een relatief nieuwe manier om snelheden te meten en overtreders te bekeuren. Kenmerkend is dat de snelheid niet op één punt wordt gemeten, maar dat het om de gemiddelde snelheid over een langere afstand gaat. Trajectcontrole werkt in principe zeven dagen per week en 24 uur per dag. De pakkans is 100 procent. Deze methodiek leidt tot een sterke daling van het aantal snelheidsovertredingen. Snelheidsovertredingen zijn een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Algemeen wordt verwacht dat de inzet van trajectcontrole, als middel voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en benutting van het wegennet, de komende jaren verder zal toenemen.

Trajectcontrole komt de verkeersveiligheid, de doorstroming van het verkeer en het milieu ten goede.

ARS Traffic & Transport Technology is optimistisch over de commerciële mogelijkheden van de ICT in de sector verkeer en vervoer en verwacht de komende jaren in deze sector een sterke groei. ARS Traffic & Transport Technology zet sterk in op eigen technisch onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met haar dochterbedrijf in India.

---