Ingezonden persbericht

RENGER SCOORT HATTRICK OP SACHSENRING!

Sachsenring, 19 juni 2005 - En dat is overwinning nummer 3! Renger van der Zande kwam, zag en overwon. Mocht hij nog geen etmaal geleden ook al op het hoogste podiumtrede de champagne ontkurken, vandaag deed de kopman van Van Amersfoort Racing het nog eens dunnetjes over. Met grote dominantie heerste Renger het gehele weekend op het circuit van Sachsenring waar hij de polepositions en overwinningen aan elkaar wist te rijgen. Met dit voortreffelijke resultaat en zijn glorieuze overwinning op de Marlboro Masters is Renger met een opvallende opmars bezig en lijkt helemaal te zijn ontketend voor de rest van het seizoen. Bovendien maakt Renger met zijn overwinningen een reuzensprong in het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap. De Nijmegenaar staat momenteel op een vijfde plaats met 82 kampioenschappunten.

Onder tropische temperaturen (30°C) start Renger voor de afsluitende wedstrijd opnieuw van poleposition. Ditmaal wordt het jonge talent op de eerste startrij vergezeld door zijn teamgenoot Récardo Bruins die eveneens in de laatste weken de opwaartse trend heeft te pakken. Wanneer de lichten boven de grid voor de tweede maal worden gedoofd, komt Renger wederom goed uit de startblokken. De Q-dancer, die op oude banden rijdt nadat hij reeds zijn nieuwe set rubber in de vorige race had verbruikt, gooit de deur voor Bruins bij het ingaan van de eerste bocht dicht en neemt meteen afstand van de 21 deelnemers. Renger vergroot het gat tot maximaal twee seconden in de afsluitende race en komt na 25 minuten als eerste over de finish!

Renger: "Yeah, deze overwinning is ook binnen! Ik trok wederom een gat met de rest en zag alleen mijn teamgenoot in sommige fasen in de race dichterbij komen. Ik was minder dominant dan gisteren, maar dat komt omdat alleen ik met oude banden heb gereden. Ja, wat moet ik na zo'n succesvol verlopen weekend nog zeggen. Mijn naam prijkt boven alle uitslagen en ik heb alles gewonnen wat er maar te winnen viel! Hier heb ik alleen maar van mogen durven dromen. Vanavond gaan Récardo, mijn team en ik nog een extra fles champagne ontkurken om onze overwinningen te vieren!"

Race 2 Formule Renault 2.0,
Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap, Sachsenring, zondag 19 juni 2005
01. RENGER VAN DER ZANDE, Van Amersfoort Racing 24:42.975
02. Récardo Bruins, Van Amersfoort Racing + 00.596
03. Bruno Rudolf Fechner, Kern Motorsport + 05.427
04. Mikhail Aleshin, Lukoil Racing Team + 16.038
05. Pekka Saarinen, SL Formula Racing + 16.755
06. Kasper Andersen, SL Formula Racing + 17.350

Meer weten over Renger?
Zet je TV komende maandag 20 juni om 22:30 uur op het Autosport Magazine van RTL5. In dit programma wordt niet alleen aandacht geschonken aan de 24 uur van Le Mans.

SPONSORS
PARTNERS
Van Amersfoort Racing
Zanardi Holland
PTM Helmets
ProRacing / Sparco & Lico import
Design is everything
KartXpress
Insight F1
Renault Sport