Concours Hippique International Officiel (CHIO)

Lars Nieberg wint Grote Prijs en Kirsten Beckers oppermachtig in dressuur (19 juni 2005)


Rotterdam, 19 juni 2005 - Voor de tweede keer is de Grote Prijs gewonnen door de Duitser Lars Nieberg met Lucie. Twee jaar geleden won hij ook de Grote Prijs van Rotterdam, toen met Loreana. Na een barrage met elf combinatieszette Lars als één na laatste starter de snelste tijd van de vijf foutloze barrage ritten.

"Deze overwinning gaat me zeker helpen om me te kwalificeren voor het Duitse team bij de Europese kampioenschappen", aldus een blije Lars Nieberg. "De warmte heeft me misschien een beetje geholpen om deze hete merrie snel maar goed door de barrage te rijden."

In de zware tour rubrieken bij de dressuur was Kirsten Beckers oppermachtig. Met Broere Jazz won ze gisterenavond de Kür op Muziek en vandaag mocht ze met Broere Montecristo het oranje lint voor de Grand Prix Special in ontvangst nemen. Kirsten afkomstig uit de regio was supertevreden en hoopt met deze prestatie ook een stap dichterbij een team-plaats voor de Europese dressuurkampioenschappen te hebben gezet.

Voorzitter van het CHIO, Frans Lavooij kijkt tevreden terug op het evenement. "De weergoden waren ons gunstig gezind, de veranderingen in de opzet blijken de goede richting te zijn. Nu is het van belang dat we in de komende weken gaan evalueren en zien waar we verder kunnen verbeteren. De locatie blijft uniek en de combinatie paardensport, buitenleven en entertainment blijkt aan te slaan."Volgend jaar vindt het CHIO opnieuw in juni plaats, van 15 tot en met 18 juni.
---