Ingezonden persbericht

Wateringen, 19 juni 2005

KITTY CONTANA WINT WATERPROOF 2005

Op het warme podium van Westlands Popcentrum Nederland 3 is zaterdagavond jl. de elfde editie van Waterproof gewonnen door de band Kitty Contana. In een redelijk bezet Nederland 3 mochten de vier finalisten elk een half uur uit hun repertoire ten gehore brengen. Over de bands Equal, Spats Malone, Mythlorian en Kitty Contana kan niets anders gezegd worden dan dat elke muzikant zich volledig gegeven heeft. Het enthousiasme en de wens om op Waterpop te mogen spelen haalde bij de bands het onderste uit de spreekwoordelijke kan. Voor de jury was het een lastige taak een winnaar te kiezen, gezien de verschillende muziekstijlen van de bands: reggae, rock, metal en pop.

De uit Roelofarendsveen afkomstige band Kitty Contana maakte uiteindelijk de meeste indruk bij de jury. Uit het juryrapport: "Het vijftal is een band dat op het podium met veel plezier en humor speelt. De veelzijdige nummers zijn goede composities. Ze hebben een goede samenzang en zijn goed op elkaar ingespeeld. De zanger heeft een mooie stem en een mooie pose; deed soms denken aan Jack Black (Thelonious D). Hij reageerde goed op zijn totaal uitgescheurde broek!" Twee leden uit Kitty Contana stonden in 2003 ook al op het Waterpoppodium als winnaar van Waterproof in de band Dog's Nop.

Tweede werd de Rotterdamse reggaeformatie Equal. Met hun spontane en zonnige muziek en vooral de performance van de frontman/bassist wonnen zij terecht de publieksprijs. De goed op elkaar ingespeelde metalband Mythlorian werd derde. Spats Malone moest helaas teleurgesteld worden met een vierde plaats.

De hoofdprijs waar het allemaal om te doen is geweest, een plek op het Waterpoppodium, zal worden waargemaakt door Kitty Contana op zaterdag 13 augustus om 13.00 uur in het Hofpark te Wateringen.

Voor meer informatie over Waterpop: www.waterpop.nl

---



Ingezonden persbericht