Politie Zeeland


---


Z-3378-2005 Rijden onder invloed, Terneuzen

Zaterdagavond rond 19.40 uur is een 42-jarige automobilist uit Terneuzen aan de Axelsestraat in Terneuzen gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,2 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Z-3379-2005 Rijden onder invloed, Sluis

Zaterdagavond rond 21.25 uur is een 62-jarige automobilist uit Antwerpen aan de Heilleweg in Sluis gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,1 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


W-3380-2005 Auto weggenomen bij woninginbraak

In de nacht van zaterdag op zondag tussen 00.15 uur en 07.00 uur is bij een woninginbraak aan de Babelweg in Domburg een personenauto weggenomen.
Het betreft een zwarte BMW, type 535 d touring met het Duitse kenteken
M-UC-9044. De auto heeft een waarde van tienduizenden euro's.
Uit de woning zijn zijn, naast de auto sleutels, o.a. enkele honderden euro's, waardepapieren, communicatieapparatuur, fotoapparatuur, zonnebrillen een buggy met nog onbekende waarde weggenomen.
Er is geen braakschade.


W-3381-2005 Diefstal uit stacaravan

Tussen zaterdagavond 23.15 uur en zondagochtend 08.30 uur is er ingebroken in een stacaravan die op een kampeerterrein aan de Koningin Emmaweg in Vrouwenpolder stond.
Uit de caravan zijn enkele tientallen euro's en waardepapieren weggenomen.
Er is geen braakschade aan de caravan.


O-3382-2005 Aanrijding in 's-Heer Arendskerke

Zondagmiddag rond 14.00 uur vond er op de kruising Oude Rijksweg, Vermetstraat in 's-Heer Arendskerke een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 19-jarige automobilist uit de gemeente Borsele reed vanuit de Vermetstraat, linksaf de Oude Rijksweg op.
Hierbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 22-jarige automobilist uit Goes. Hij reed over de Oude Rijksweg komende uit de richting van Heinkenszand.
De 19-jarige automobilist en zijn inzittende, een 28-jarige vrouw uit Schiedam zijn met nog onbekende verwondingen, per ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.


O-3383-2005 Rijden onder invloed, Kortgene

Zondagmiddag rond 17.30 uur is een 60-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland aan de Wilhelminastraat in Kortgene gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 1,8 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.