Politie Gelderland-Zuid

Gewonden bij woningbrand

Nijmegen 19-06-2005 - (03)

In de nacht van zaterdag op zondag is brand uitgebroken in een bovenwoning aan de Kloosterstraat in Nijmegen. De brand werd rond 01.00 uur gemeld. Op het moment van uitbreken van de brand was in de woning een Pools gezin, bestaande uit man en vrouw met een kind van 5 jaar, aanwezig. De brand greep zo snel om zich heen dat het pand niet meer via de trap verlaten kon worden. De man heeft via de dakgoot kunnen ontkomen. De vrouw is met het kind in haar armen uit een raam op de tweede verdieping gesprongen. De vrouw liep hierbij beenfracturen op en is per ambulance naar het UMC St.Radboud overgebracht. De man en het kind zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Ogenschijnlijk mankeren zij niets.

Ook een buurtbewoner die nog geprobeerd heeft om hulp te verlenen werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij liep brandwonden aan zijn hand en aan zijn nek op.
De Nijmeegse brandweer heeft direct opgeschaald naar grote brand. Er werden drie tankautospuiten en een hoogwerker ingezet. Om 03.10 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De Technische Recherche zal in de loop van zondag onderzoek doen.