Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 juni 2005


Harderwijk - twee mannen aangehouden tijdens horecatoezicht


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (19/6) een 23 jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij zonder enige aanleiding een 25 jarige man uit Harderwijk een kopstoot gaf. De Harderwijker liep een hoofdwond op en zou zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte werd voor ander onderzoek ingesloten.
In dezelfde nacht hield de politie een 27 jarige man uit Zeewolde aan. De man lag aanvankelijk onwel op straat en toen de gewaarschuwde ambulance arriveerde ging hij er vandoor. Kort daarop begon hij op straat luidruchtig te schreeuwen en vorderde de politie dat de man zich uit de binnenstad moest verwijderen. Toen hij daaraan geen gevolg wilde geven werd hij aangehouden en naar het bureau vervoerd.


Harderwijk - speeltoestel in brand gestoken


Een speeltoestel in het speeltuintje van het Hortuspark in Harderwijk is in de nacht van zaterdag op zondag (19/6) door onbeknden in brand gestoken. De brandweer rukte uit en heeft de brand geblust. Het toestel brandde geheel uit.


Heerde - politie bekeurt wildplassers


Tijdens het horecatoezicht in het centrum van Heerde heeft de politie zondagnacht (19/6) zes maal een wildplasser bekeurd. De boete bedraagt E 50,-


Hierden / Nunspeet - Politie peppert verdachte bij verzet tegen aanhouding


De politie heeft zondagnacht (19/6) twee mannen van 39 en 40 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van meubilair en fietsen bij een restaurant in Hierden. De mannen waren vertrokken in een taxi toen één en ander werd ontdekt. De politie kon in Nunspeet de taxi onderscheppen en de beide mannen aanhouden. De 40 jarige man verzette zich zodanig bij de aanhouding dat hij door de politie werd gepepperd. Na onderzoek bleek de 39 jarige man niet aan de vernieling te hebben deelgenomen. Tegen de 40 jarige volgt een proces-verbaal.


Nunspeet - Man opgepakt na burengerucht


De politie heeft zondagnacht (19/6) een einde gemaakt aan het burengeruicht dat een 50 jarige Nunspeter veroorzaakte aan de Bloermhofweg. De man schreeuwde de hele buurt bij elkaar en er was geen zinnig gesprek met hem te voeren. Ook op het politiebureau bleef hij aanvankelijk schreeuwen en gillen. Hij werd ingesloten en er volgt een proces-verbaal.


Oldebroek - Jongeren bekeurd bij Raadhuisplein


De politie heft in de nacht van zaterdag op zondag in Oldebroek tijdens toezicht bij het Raadhuisplein vier jongeren bekeurd. Eén 17 jarige jongen dronk alcohol op de openbare weg en drie andere jongelui werden bekeurd wegens het niet kunnen tonen van een ID-kaart.


Putten - jongelui aangehouden na vernielen winkelruit


De politie heeft zondagnacht (19/6) in Putten twee jongelui aangehouden nadat er in de Dorpsstraat een winkelruit was vernield. Aanvankelijk werd aan de hand van het signalement 17 jarige jongen uit Ermelo aangehouden die met een groep jongeren was weggefietst. Uit nader onderzoek bleek dat een 19 jarige plaatsgenoot de ruit had vernield. Hij kon worden aangehouden nadat de groep zich, na de aanhouding van de 17 jarige, bij het politiebureau had verzameld. Tegen de 19 jarige volgt een proces-verbaal. Hij zal de schade moeten vergoeden.


Wezep - Opgelicht door wisseltruc


Een medewerkster van een winkel aan de Meidoornpassage in Wezep is zaterdagmiddag opgelicht door een onbekende man die geld wilde wisselen. Toen de vrouw daar op inging bleef de man bankbiljetten heen en weer schuiven en uiteindelijk, toen de kas werd opgemaakt, bleek er een fors kastekort te zijn. De vrouw deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in en waarschuwt voor dit soort praktijken.


Politie NW Veluwe betrapt zeven drankrijders


De politie op de Noordwest Veluwe heeft het afgelopen weekeinde tijdens diverse controles 7 drankrijders aangehouden nadat bleek dat ze te veel hadden gedronken.
Vrijdagavond werden in Harderwijk op de Havendijk 2 bestuurders betrapt en in Nunspeet op de Elspeterweg één bestuurder. In Elburg twee bestuurders, één op de Enkstraat en één op de Zwolscheweg.
Zaterdagavond betrapte de politie in Harderwijk op de Vondellaan een bestuurder van een motorfiets en zondagnacht (19/6) in Heerde één automobilist.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --