Politie Groningen

Persberichten zondag 19 juni 2005

provincie Groningen 19-06-2005 -

Marum/Noordwijk/Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zaterdag op vier locaties snelheidscontroles gehouden.
Autosnelweg A7 bij Marum: zaterdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 1150, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 169 km/uur, maximum toegestane snelheid: 120 km/uur.
Noorderweg in Noordwijk: zaterdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 527, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Laan 1940-1945 in Groningen: zaterdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 980, aantal overtredingen: 192, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Hoofdweg in Harkstede: zaterdagmiddag- en avond, aantal geregistreerde voertuigen: 920, aantal overtredingen: 180, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wirdum: snelle Delfzijlster raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zaterdagochtend op de Provincialeweg N360 het rijbewijs van een 19-jarige man uit Delfzijl ingevorderd. De Delfzijlster reed met zijn auto 146 km/uur, terwijl op de Provincialeweg een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur. De man moest zijn rijbewijs inleveren in verband met overschrijding van de maximumsnelheid van 66 km/uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Scheemda: motorrijder gewond na val
Een 38-jarige man uit Beerta is zaterdagochtend op de autosnelweg A7 gewond geraakt na een val met zijn motor. De motorrijder heeft zich vermoedelijk verkeken op de lengte van de bocht bij de oprit van de autosnelweg. Hierop verloor de man de controle over het stuur, waarna hij ten val kwam. De motor belandde in de sloot. Surveillerende politieagenten zagen bij toeval het slachtoffer in het grasland bij de oprit zitten. Zij waarschuwden de ambulance, omdat de 38-jarige gewond bleek te zijn. Het slachtoffer is met kneuzingen en vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De motor werd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Veendam: auto over de kop
Bij een verkeersongeval op het Numero Dertien is zaterdagmiddag een 38-jarige man uit Veendam gewond geraakt. De Veendammer geraakte met zijn auto in de rechterberm terecht. Na een stuurcorrectie kwam hij in de linkerberm terecht en botste de automobilist tegen een boom. Hierdoor sloeg de auto over de kop en belandde het voertuig op de zijkant aan de andere kant van de sloot. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De auto raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Grijpskerk: politie pakt doorrijder van aanrijding
De politie heeft zaterdagavond in de Bouwhuisstraat een 38-jarige man uit Grijpskerk aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed. De Grijpskerker was betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de Poelweg. Hij reed echter zonder zijn identiteit bekend te maken weg van de plaats van de aanrijding. Gewaarschuwde agenten zagen de verdachte auto rijden en gaven de Grijpskerker een stopteken. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau gelukte het de man om geen geslaagde ademanalysetest af te leggen. Hierop werd van de 38-jarige een bloedproef ingenomen. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: Fries na mishandeling aangehouden
In een restaurant in de Hoofdstraat heeft de politie zaterdagnacht een 19-jarige man uit Lemmer aangehouden voor mishandeling aangehouden. In de Hoofdstraat werd de politie aangesproken door een 20-jarige inwoner van Stadskanaal. De man gaf aan dat hij na een ruzie tot twee maal toe geschopt was door een onbekende man. Het verhaal van het slachtoffer werd door enkele getuigen bevestigd. De verdachte kon even later in het betreffende restaurant worden aangehouden en ingesloten. De Fries zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: twee gewonden na frontale botsing
Bij een verkeersongeval op de Provincialeweg N367 zijn zaterdagavond twee gewonden gevallen. Een 55-jarige man uit Nieuw Weerdinge raakte met zijn auto door omkende reden op de verkeerde weghelft. Hier botste hij frontaal tegen een personenauto, die bestuurd werd door een 34-jarige vrouw uit Appingedam. De Drent raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Een 23-jarige vrouw, die bij de Damster in de auto zat, raakte gewond en werd ook naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis heeft de politie van de 55-jarige man een bloedproef afgenomen. Ook werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie heeft van het ongeval een analyse en een rapportage gemaakt.

Groningen: negen autos opengebroken bij autobedrijf
Bij een dealer in autos aan de Helsingborgweg zijn vrijdagavond- of nacht negen personenautos opengebroken. De dader(s) forceerde(n) elke keer een portierruit om vervolgens de airbag weg te nemen. Uit één auto werd een autoradiocdspeler weggenomen. De dader(s) wisten na de inbraken te ontkomen. De politie heeft een technisch onderzoek verricht bij de negen opengebroken autos. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: recalcitrante dronken man aangehouden
Een 37-jarige man uit Groningen heeft de politie zaterdagavond in de Nieuwe Ebbingestraat veel werk bezorgd. Politieagenten troffen de Stadjer onvast ter been en dronken aan. De man werd voor openbare dronkenschap en het veroorzaken van overlast aangehouden. Hierop werd de verdachte agressief en hij begon om zich heen te slaan. Met behulp van pepperspray wist de politie de dronken man met moeite in te rekenen. Op het politiebureau kalmeerde de Stadjer enigszins. Volgens eigen zeggen had de man diverse harddrugs te hebben gebruikt. Na verhoor werd de man met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Groningen: snorfietser onder invloed
De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man met hoge snelheid over het trottoir rijden. Hierop werd de Stadjer gecontroleerd en de agenten roken vervolgens alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de snorfietser omgerekend 2 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Gietenaar bedreigt portiers
Op de Grote Markt heeft de politie zaterdagnacht een 19-jarige man uit Gieten aangehouden voor bedreiging. De Drent was uit een horecagelegenheid gezet, maar accepteerde hij deze beslissing kennelijk niet. De man maakte in de richting van de portiers schietbewegingen met zijn handen. Ook zwaaide hij met een mes en maakte hij stekende bewegingen naar de uitsmijters en omstanders. De Drent kon even later door de portiers worden overmeesterd en worden overgedragen aan de politie. Het mes werd inbeslaggenomen. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.