1e persbericht van zondag 19 juni 2005

Eindhoven 19-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen aangehouden na mishandeling en bedreiging

De politie heeft zondagochtend rond 3.00 uur twee 18-jarige mannen uit Eindhoven aangehouden. Ze zouden kort daarvoor betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een 20-jarige Eindhovenaar op het Stratumseind. Deze was door de verdachten in zijn buik geschopt en geslagen. Ook zou één van de twee mannen een portier hebben bedreigd. Deze verdachte werd aangehouden op het Stratumseind, de andere verdachte in het politiebureau aan de Mathildelaan. Ze zijn beide ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van auto-inbraken opgepakt

De politie heeft zondagochtend kort na middernacht op de Antoon Coolenlaan twee Eindhovenaren van 19 en 23 jaar aangehouden. De mannen gedroegen zich verdacht op een parkeerplaats, waarop surveillerende agenten hen controleerden. In de auto die de mannen bij zich hadden, lag gereedschap en een zak met een autoradio erin. Op de parkeerplaats stonden enkele autos met ingeslagen ruit. De mannen zijn aangehouden op verdenking van auto-inbraak en ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Man aangehouden na mishandeling

Een man van 34 jaar uit Best is zaterdagavond rond 21.15 uur door de politie aangehouden in zijn woning. Hij heeft rond 18.30 uur bij zwembad De Dolfijn aan de Sportlaan een 15-jarige jongen uit Winterswijk op zijn gezicht geslagen. De jongen wilde de man kalmeren omdat deze zich opwond over een andere schermutseling bij het zwembad. De jongen had daarmee niets te maken, maar kreeg vervolgens wel de klap. Hij liep daardoor letsel op aan zijn neus en ook braken enkele tanden af. De verdachte is er meteen vandoor gegaan, maar meldde zichzelf later bij de politie. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nuenen: Verdachte van heling aangehouden

De politie heeft zaterdagavond rond 21.00 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden op het Brouwersveld. Toen hij daar met een auto stond, werd hij gecontroleerd door surveillerende agenten. In de wagen vonden zij enkele zakken met merkkleding waar prijskaartjes en kleerhangertjes aanzaten. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Deurne/Eindhoven: Mannen aangehouden na uitschelden agenten

De politie heeft zondagochtend twee mannen aangehouden die politie-agenten beledigden en uitscholden. Op de Molenstraat in Deurne werd rond 3.00 uur een 35-jarige man uit Deurne aangehouden. Deze verzette zich hevig tegen zijn aanhouding nadat hij twee agenten bleef uitschelden. En op het Stratumseind in Eindhoven werd rond 4.30 uur een 31-jarige Eindhovenaar opgepakt omdat hij een agente te paard uitschold. Beide mannen zijn ingesloten.

Gemert: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Sch. de Visscherestraat zijn enkele kledingstukken en twee frietpannen weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 19.00 uur en zaterdag 13.30 uur. Aan de achterkant van het huis werd een raam opengebroken.