Politie Gelderland-Midden

Elst - ongeval A325: twee licht gewonden

Publicatiedatum: 19-06-2005

Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A325 tussen Nijmegen en Arnhem zijn zaterdagmiddag twee personen licht gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond kwart over vijf ter hoogte van Elst, toen een 22-jarige automobilist uit Zevenaar achterop de auto van een 27-jarige Arnhemmer botste. Volgens de politie was er sprake van filevorming en had de Zevenaarse automobilist kennelijk te laat opgemerkt dat het verkeer voor hem afremde. De passagier van de Zevenaarder, een 20-jarige vrouw uit Nijmegen, liep daarbij lichte verwondingen op en kon terplekke door personeel van een ambulance behandeld worden. De Arnhemmer had als gevolg van de botsing vermoedelijk nekletsel opgelopen en is ter controle naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht. Drankgebruik bij de bestuurders was niet geconstateerd, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - vrouw raakt rijbewijs kwijt na drankgebruik
Publicatiedatum: 19-06-2005

Een 59-jarige vrouw uit Westervoort heeft vrijdagmiddag haar rijbewijs moeten inleveren bij de politie nadat ze op de Korte Griet in haar woonplaats was betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw was betrokken geraakt bij een aanrijding op een parkeerplaats. Daarbij was alleen lichte schade ontstaan. Toen de andere partij de schade wilde afhandelen rook hij alcohol bij de vrouw en waarschuwde de politie. Agenten roken ook alcohol bij de Westervoortse automobiliste en hielden haar aan. In het politiebureau werd de ademanalyse afgenomen, waarbij een alcoholpromillage werd gemeten van 2,08. Dat is ruim vier maal zoveel als is toegestaan. Tegen de Westervoortse is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg ze een rijverbod van 11 uur en moest ze haar rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - tientallen bonnen bij file A325

Publicatiedatum: 19-06-2005

De Bemmelse politie heeft vrijdagavond bij een file op de A325 bij Bemmel tientallen automobilisten op de bon geslingerd. Rond kwart voor negen 's avonds zagen de agenten dat er een file was ontstaan op de A325 richting Nijmegen. De file stond tot op het knooppunt Ressen. Terwijl de agenten toezicht hielden zagen ze diverse automobilisten door de middenberm van de hoofdrijbaan naar de afrit Bemmel reden. Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties, waarop de agenten in totaal tot 53 keer toe moesten ingrijpen. Waardoor de file was ontstaan was onduidelijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---