Amsterdam RAI

Rematec 2005
30 jan 2004

REMATEC NIEUWE BEURSTITEL VAN AMSTERDAM RAI

Internationale revisiebeurs op automotive gebied

RAI Exhibitions, de beurzendivisie van Amsterdam RAI, heeft Rematec aangekocht. Rematec is een succesvolle internationale beurs, gericht op de automotive revisiebranche, die tot nu toe werd georganiseerd door een grote Deense uitgever. De eerstvolgende editie van Rematec is van 19 tot en met 21 juni 2005 in Amsterdam RAI.

Met de overname van Rematec versterkt RAI Exhibitions zijn positie als sterke en betrouwbare organisator. Rematec, alsmede het aan de beurs gerelateerde blad RematecNews, zijn overgenomen van het Deense uitgeefconcern Scan Pro Motor/Aller Media AS, dat de beurs inmiddels twee keer in Amsterdam RAI heeft gehouden. De komende editie van Rematec de naam is een rechtstreekse verwijzing naar het Engelse woord remanufacturing is van 19 tot en met 21 juni 2005.

Beursmanager van Rematec wordt Fernand Molenschot, die tevens leiding geeft aan het International Automotive-team van RAI Exhibitions. Hij ziet het als belangrijkste taak om de aangetoonde kwaliteit van de beurs te behouden en verder uit te bouwen. De gedachte achter Rematec is one show for one industry en dat houden we vast. RAI Exhibitions ziet de internationale revisie-industrie als een belangrijke groeimarkt en heeft een aantal speerpunten vastgesteld. Dit zijn een gestage groei, het handhaven van de hoge deelnemerskwaliteit en het aantrekken van nog meer high quality bezoekers vanuit de gehele wereld. Want Rematec is nadrukkelijk een internationale vakbeurs, reden waarom we ook de intentie hebben uitgesproken voor een nauwe samenwerking met de internationale brancheorganisaties APRA en the FIRM.

De acquisitie voor Rematec 2005 gaat het voorjaar van 2004 van start en volgens Fernand Molenschot is de belangstelling groot. Tijdens Rematec 2003 heeft veertig procent van de standhouders alweer geboekt voor de editie van 2005. Dat zegt wel iets over de kwaliteit van de beurs. Uiteraard blijven alle inmiddels gemaakte afspraken van kracht. Het beursblad RematecNews zal blijven uitkomen in de geplande maanden maart, juni, september en december. De maart-editie van het magazine zal meer informatie bevatten omtrent de overname door RAI Exhibitions. Meer informatie is ook te vinden op de internetsites www.rematec2005.com en www.rematecnews.com.

Amsterdam, 30 januari 2004


---

-----------------------------------------
Noot voor de redactie /