Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Ruige' motorrijders in
actie voor War Child

EMMEN/KLAZIENAVEEN ­ In de werkplaats van ZOD Motorcycles in Klazienaveen wordt hard gewerkt aan een bijzonder project. Op 19 juni wordt namelijk een unieke eigenbouw motorfiets gepresenteerd. Verschillende sponsors, onder wie Jorn, Zodiac, special painter Willem van Vliet en ZOD Motorcycles maken dit project mogelijk.

De motor wordt op 19 juni tijdens de All America Day in Emmen geveild. Het minimumbedrag is 25.000 euro. Volgens organisator Henk Kuipers zijn er zeker al drie gegadigden, die dit bedrag willen bieden. Maar waarom War Child willen we van Kuipers weten. "Ik heb zelf vijf kinderen en zie elke dag ellende op de televisie over kinderen. Ik zie ook welke voordelen mijn kinderen hebben ten opzichte van kinderen in andere landen. Dat is ook goed, daar streef je naar, maar het is een gevoelskwestie om te helpen. Ook al is het een druppel op de gloeiende plaat. Misschien komt dat ook wel omdat mijn gehandicapte zus al op 29-jarige leeftijd is overleden. Ik kom altijd op voor de zwakkeren. Dat is mij met de paplepel ingegoten. War Child kwam boven toen ik als beveiliger van artiesten in contact kwam met Marco Borsato, een van de ambassadeurs van War Child. Volgend jaar komen we in actie voor Kids United van Unicef. Dan bouwen we een nieuwe motor. Dat is nu al vastgelegd."

Kuipers verwacht tijdens de All American Day, die van 10.00 tot 18.00 uur wordt gehouden op het terrein van stadion Univé van BVO Emmen, zeker 3000 motorrijders. "Alle motorrijders met elk merk motor zijn welkom. Op het terrein zelf draait alles om Amerika. Motoren, auto's, een Amerikaanse markt, alleen maar Amerikaans eten, een best bike verkiezing met als hoofdprijs duizend euro en natuurlijk de veiling van de War Child Chopper."

Verder komen er zo'n vijftig standhouders en zijn er talrijke spectaculaire activiteiten. Een tattooshop, bodypainting, bullriding, een modeshow met Harleykleding uit de PC Hooftstraat, een Kids Play Village, Kids Minibikes, een burn-out met een uit 1923 stammende Indian Dragracer van Tony Leenes, een stuntteam van Harleyriders en een lookalike van Arnold Schwarzenegger die met een motor het podium oprijdt moeten het publiek naar Emmen lokken. Muzikale optredens zijn er van de plaatselijk bekende band Quaver en de Hank Davison Band uit Duitsland. Volgens Kuipers een van de beste bikerbands uit Duitsland en voor het eerst in Nederland.

Opvallend is ook de motortoertocht, in het kader van Bikers for Peace, met nu al meer dan 300 aanmeldingen. De rit wordt begeleid door Road Captains van de Harley Club Zuidoost-Drenthe in samenspraak met de politie. De start is bij De Koperen Hoogte in Nieuw-Leusen. De deelnemers betalen twintig euro inschrijfgeld. Ook dit bedrag komt ten goede aan War Child.

De entreeprijs tijdens de All American Day op zondag 19 juni in Emmen bedraagt 10 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis het terrein op. De markt duurt van 10.00 tot 19.00 uur.



Ingezonden persbericht