Ingezonden persbericht

Afshin Ellian in de Volkskrant op Zondag

Openbaar interview met hoogleraar Sociale Cohesie 19 juni in De Rode Hoed

AMSTERDAM, 20050607 -- Op zondag 19 juni 2005 vindt in De Rode Hoed te Amsterdam het tweede openbare interview plaats onder de overkoepelende titel 'De Volkskrant op zondag'. In deze tweede aflevering gaat Martin Sommer in gesprek met Afshin Ellian, dichter, columnist en sinds kort hoogleraar Sociale Cohesie. Organisatie: De Rode Hoed in samenwerking met de Volkskrant. Aanvang: 16.00 uur in de Grote Zaal, de toegang is gratis.


Programma
Martin Sommer (redacteur van de Volkskrant) spreekt met Afshin Ellian (dichter, columnist, hoogleraar Sociale Cohesie) over een leven als vluchteling, over de multiculturele samenleving en over de Nederlandse identiteit. Daarna krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen.

Aangenaam gesprek
Vanaf 22 mei presenteren de Volkskrant en De Rode Hoed met regelmaat multimediale interviews op zondag. Dat kan gaan over zakkenvullen in de publieke dienst, maar ook over de terugkeer van God. Brandende actualiteit en maatschappelijke onderstroom, maar steeds aan de hand van een aangenaam gesprek met een aansprekende persoonlijkheid. Op zijn zondags, dat wil zeggen met belangstelling voor drijfveren, idealen en eigenaardigheden. Later op de avond is een samenvatting van het gesprek terug te zien op www.volkskrant.nl. Maandag volgt het verslag in de krant voor de thuisblijvers die ongelijk kregen.

Op 3 juli is er weer een 'Volkskrant op zondag', om 16.00 uur.



Ingezonden persbericht