Ingezonden persbericht


Persbericht

De strijd is losgebarsten

Zomerterras presenteert 4e voorronde Popterras met Airscape, Infinite Television en E110

Op zondag 19 juni wordt de vierde voorronde van het Popterras gehouden in Hard Times, Vlaardingen. Tijdens deze voorronde zullen drie bands uit Zuid-Holland strijden om de stemmen van het publiek. Wie de meeste stemmen krijgt, zal doorgaan naar de semi-finale op het Zomerterras.

Na drie voorrondes is de strijd in alle hevigheid losgebarsten. Complex, Hark en Barkode zijn door naar de semi-finales op het Zomerterras. Het publiek heeft dit via de stembiljetten aangegeven. Toch hebben de andere bands ook nog een kans. Op de site van het Zomerterras wordt nu veelvuldig gestemd om de andere bands ook op het Zomerterras te laten spelen. Zeker nu de hoofdprijs duidelijk is: de opname van een live-videoclip in samenwerking met ZappRecords.

De vierde voorronde komt eraan. In Hard Times zullen zondag 19 juni tussen 15.00 en 17.00 uur Airscape, Infinite Television en E110 hun opwachting maken. Airscape bestaat uit vier muzikanten die een eigen weg zoeken in het indie-rock landschap. Deze band uit Delft is in de huidige bezetting sinds het voorjaar van 2003 bij elkaar en heeft tot nu toe elk jaar wel een demo uitgebracht. Op dit moment zijn ze druk aan de weg aan het timmeren in Zuid-Holland. Hierna volgt Infinite Television. Van britpop naar electronica, van post-rock naar drum 'n' bass, een tornado van allesvernietigende herrie. Deze drie mannen uit Maassluis hebben een geheel eigenzinnig geluid. Met een beetje een eighties sound en het speciale stemgebruik van de zanger is Infinite Television een ervaring apart. E110 zal de middag afsluiten. Deze drie gasten uit Alblasserwaard noemen zichzelf een energieke kleurenkakofonie van grote klodders ska, funk, jazz en rock'n'roll op een punkdoek. 'Dit is gewoon geen punk meer! Dit is als een haan zonder kam! Dit is flutpunk!'

Hard Times bevindt zich op de Rijkestraat 10-12 in het centrum van Vlaardingen. Om 15.00 uur begint de eerste band te spelen en de uitslag zal rond 17.15 uur bekend worden gemaakt.

Ook is er voor de liefhebbers van de wat stevigere muziek een extra voorronde van het Popterras toegevoegd. Deze voorronde vindt op vrijdag 8 juli plaats in de Baroeg in Rotterdam. Alle bands die hier spelen maken muziek in de genres metal, grunge, hardcore en gothic. Meer informatie hierover volgt.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht