Ingezonden persbericht

Jubileum Driewielerclub

UTRECHT, 20050613 -- Zondag 19 juni wordt gevierd dat de online driewielerclub, een club voor bezitters van driewielige motorvoertuigen, twee en een half jaar bestaat. Een groot deel van de driewielerbezitters zal zich verzamelen voor een ruilbeurs en tocht naar de grootste oldtimer collectie in Nederland.


"Je ziet niet veel driewielers meer tegenwoordig." Zoals een bekende mop eindigt. Helaas is het waar. Driewielers worden zeldzaam. Hier zijn verschillende redenen voor. Vroeger kon je met een motorrijbewijs in een driewieler rijden. Tegenwoordig moet je er een autorijbewijs voor hebben en zijn de moderne eisen te hoog en worden nog weinig nieuwe driewielers ontwikkeld. Men vergeet vaak dat de grote merken vaak met driewielers zijn begonnen. De eerste Benz had in 1886 ook maar drie wielen.

De bekendste driewielers zijn toch de polyesther Robins van het merk Reliant. Er zijn er duizenden van verkocht in de jaren zeventig. Het was toen absoluut het goedkoopste vervoermiddel. Tegenwoordig zijn de meeste zelfs nog goedkoper. Geen roest, geen APK en meestal zelfs geen wegenbelasting. Een verzekering voor ongeveer 40 euro per jaar. Daarmee lach je toch iedereen uit. Helaas worden ze zeldzaam.

Bijna alle driewieler bezitters zijn lid van de gratis online driewielerclub en hebben daar een actief ontmoetingscentrum. Regelmatig worden er ook echte ontmoetingen georganiseerd. Aanstaande zondag is alweer de vierde clubmeeting. Om tien uur 's morgens begint de ruilbeurs voor onderdelen op de parkeerplaats bij AC restaurant de Meern. Om 12.00 vertrekt de kleurrijke stoet richting Raamsdonkveer voor een bezoek aan de grootste Nederlandse oldtimer collectie. Gelukkig zitten daar ook nog een groot aantal oldtimers tussen, zowel in de tocht als in het museum.

Driewielers komen toch regelmatig in het nieuws en op TV. Niet alleen worden ze door Mr Bean van de weg gereden maar er is er zelfs eentje als eerste in Senegal aangekomen tijdens de Amsterdam Dakar Challenge in 2004. Een driewieler blijft toch een uniek en opvallend voertuig op de weg.

De club heeft in de afgelopen 2,5 jaar bijna tweehonderd leden verzameld en dat terwijl er nog maar ongeveer 400 driewielers op kenteken staan. De club is te vinden op: reliant.antville.org.



Ingezonden persbericht