Digitale Gemeente Houten

Fietsexcursie naar toekomstig Parklandgoed Wulven

woensdag 15 juni 2005 - Bron: Makeblijde

In Houten wordt het gebied tussen de rondweg en de A27 veranderd in een nieuw park, parklandgoed Wulven. Het gebied wordt gekenmerkt door een aantal historische plekken zoals het oude kasteel Wulven (een motte- kasteel uit 1296, dat alleen nog in de vorm van archeologische vondsten te zien is), de boerderij Het regthuys van Wulven en een aantal oude bomenlanen. Het nieuwe park zal in de toekomst een groene schakel vormen tussen de bebouwde kom van Houten en de bestaande buitenplaats Kasteel Heemstede.

Op zondag 19 juni is er onder begeleiding van historicus Otto Wttewaall van de gemeente Houten een fietsexcursie naar het gebied van het nieuw aan te leggen parklandgoed Wulven.

Het thema van de excursie is: Hoe ontwerp je een nieuw park? En hoe vertaal je de historische en archeologische lijnen in het landschap naar een eigentijds parkontwerp?

Start van de middag is in Tuinarchitectuurcentrum Makeblijde waar aan de hand van het plan voor het nieuwe park en maquettes uitleg wordt gegeven over de plannen. Daarna volgt een fietstocht waarbij Otto Wttewaall de historie van het gebied laat zien en uitleg geeft over de archeologische lijnen die in het landschap zijn te zien.

Datum - Zondag 19 juni
Aanvang - 14.00 uur
Locatie - Tuinarchitectuurcentrum Makeblijde (ingang Lobbendijk) Duur - circa 2 uur
Kosten - 7.50, U-pas en 65+ 6.25
Reserveren - 030 6365272, park@makeblijde.nl
Meenemen - Fiets

De excursie is een onderdeel van de stadsparkencyclus "meer dan groen"
- nieuwe eisen aan stadsparken, die door de architectuurcentra Makeblijde (Houten) en Aorta (Utrecht) georganiseerd wordt.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).