Ingezonden persbericht


= PERSBERICHT = maandag 23 mei 2005

Jongerentelevisie tijdens WK Voetbal tot 20 JAAR.

Studio: V39
Zender: Regio TV
Uitzendingen: 20 t/m 24 juni 2005
Uitzendtijden: 19.00 - 01.30 uur

LiVe 39, jongerentelevisie. Met het WK Voetbal tot 20 jaar als kapstok maken jongeren een week lang televisie over onderwerpen die hen bezig houden. ROC Midden Brabant initieert dit unieke project in samenwerking met Stedelijk Jongerenwerk Attak en Regio TV.

Televisie voor en door jongeren
De eerste onderwerpen voor een week televisie zijn gekozen. Teams van regisseurs, filmers en montagemensen zijn samengesteld. De onderwerpkeuze en de regie is in handen van studenten van Sociaal Cultureel Werk van het ROC en jongeren via Attak. Studenten van Sound & Vision ROC verzorgen de techniek (opnames en montage). De komende weken worden in en rond Tilburg op tal van plaatsen opnames gemaakt en interviews afgenomen. Dit alles onder deskundige begeleiding van professionals uit regio Tilburg. Op deze wijze brengen jongeren zelf de actuele jongerencultuur in beeld. Onderwerpen als: deurbeleid (portiers), van voorbereiding tot optreden, kijken vanuit een rolstoel, panna voetbal, multiculturele samenleving staan al op de lijst. De aanwezigheid van buitenlandse voetbalteams geeft extra aanleiding om aandacht te geven aan grensoverschrijdende onderwerpen.

Live voorbereiding
Veel van het voorbereidingswerk voor televisie-uitzending blijft voor de kijker buiten beeld. Bij LiVe 39 is dat anders. Een week lang wordt de lounge van V39 als studio ingericht. Vanaf de straat zijn dan de montagetafels zichtbaar. Te zien is hoe het monteren in zijn werk gaat en hoe interviews worden opgenomen. En te voelen zal zijn hoe hoog de werkdruk is om de deadlines te halen. Van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni is V39 ook de uitvalsbasis om de laatste items in de stad bij het stadion te schieten.

Online
Het werk van de televisieteams is niet alleen in de betreffende uitzendweek zichtbaar. Via de website www.live39.nl zijn alle onderwerpen te bekijken en geven dagboeken een indruk van al het werk wat nodig is om uitzendingen tot stand te brengen. Als extra meerwaarde zijn alle uitzendingen voor de thuisblijvers van buitenlandse voetbalteams te bekijken.

LiVe 39; een initiatief van ROC Midden Brabant in samenwerking met Stedelijk Jongerenwerk Attak en Regio TV. LiVe 39 wordt mede mogelijk gemaakt door CNV, Gemeente Tilburg, ROI Brabant, V39.

= EINDE PERSBERICHT =