Gemeente Son en Breugel


Nieuwe bestratingen klinkerwegen en trottoirs

Vijf weken vóór en vijf weken na de bouwvak gaan we trottoirs en klinkerwegen in ons dorp opnieuw bestraten. Aannemer Van de Berk start op 20 juni en gaat door tot 21 juli. Hij be-gint weer op 22 augustus en gaat door tot 23 september.

De bewoners van desbetreffende straten, krijgen via de aannemer schriftelijk een bericht. Daarin staan de bijzonderheden en wie ze moeten bellen als er zaken zijn waar rekening mee gehouden moet worden.
Het gaat om de Simonzandlaan, Schiermonnikooglaan, Amelandlaan, Terschellinglaan, Richelaan en Vlielandlaan. Van de volgende straten worden de trottoirs aangepast: de Azielaan en de Amerikalaan. Na de zomervakantie volgen de Pijperlaan, Esdoornstraat, Driehoek, Hulstlaan, Lupinelaan, Nachtegaallaan en Beemdstraat, die plaatselijk opnieuw worden bestraat.

Waar nodig wordt het trottoir verlaagd om ouderen en mensen met een functiebeperking makkelijk de straat te laten oversteken. Tijdens het werk worden de boomwortels verwijderd die de bestrating omhoog drukken. Naderhand zal waar nodig- een boomwortelscherm worden aangebracht om toekomstige wortelschade te voorkomen.