Gemeente Soest

Fatih-moskee Vrijheidsweg

Twee varianten

Een werkgroep van omwonenden en vertegenwoordigers van de stichting bedrijventerrein Soestdijk heeft zich de afgelopen weken beziggehouden met de maat en het gebruik van het gebouw, het aantal parkeerplaatsen en de inrichting van het terrein van de toekomstige Fatih-moskee aan de Vrijheidsweg. De resultaten van de werkgroep zijn door een onafhankelijke voorzitter gerapporteerd aan het gemeentebestuur en het bestuur van de Fatih-moskee.
Geadviseerd is om twee varianten nader uit te werken en af te wegen: één waarbij de moskee gesitueerd is op de hoek van de Koningsweg en één waarbij de moskee meer richting Industrieweg gesitueerd is. De architect van de moskee heeft beide varianten uitgewerkt, zodat u een beeld kunt krijgen van de mogelijkheden.

Op maandag 20 juni 2005 bent u van harte welkom tijdens een inloopbijeenkomst, waar u vragen kunt stellen en een toelichting kunt krijgen. Deze bijeenkomst wordt gehouden van 15.00 tot circa 21.00 uur in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Soest.

Het advies van de werkgroep en de uitgewerkte varianten kunt u ook inzien bij de balie Bouwzaken in het gemeentehuis van Soest (Raadhuisplein 1), dagelijks van 8.30 - 13.00 uur en bovendien op donderdag van 13.00 - 20.00 uur. Vanaf maandag 6 juni 2005 kunt u via informatiepanelen in de hal van het gemeentehuis uitgebreid kennis nemen van het advies van de werkgroep. In de gemeentelijke voorlichtingskrant 'Op 't Hoogt' (in de Soester Courant) van 15 juni 2005 kunt u meer lezen over het werk van de werkgroep.

Vervolg
In de maanden juli en augustus worden de reacties verwerkt, om na de zomer de formele inspraakprocedure te kunnen starten. In september 2005 neemt het college van burgemeester en wethouders een principebesluit over de exacte plek van de moskee op de locatie Vrijheidsweg/Koningsweg.

De raadscommissie Ruimtelijke ordening, Verkeer en Milieu (RVM) spreekt in haar openbare vergadering van 27 september 2005 over het principebesluit. Daarna wordt het bouwplan verder uitgewerkt en vindt de bouwaanvraag plaats.

Rapport werkgroep
Variant Koningsweg
Variant Industrieweg

Ook in Fatih-moskee Vrijheidsweg:

Twee varianten

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer