Gemeente Lingewaard


Omleiding door aanleg rotonde Loostraat Huissen

foto wegwerkzaamheden Loostraat in Huissen Vanaf 20 juni is het kruispunt Loostraat-Nielant in Huissen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dan wordt begonnen met de aanleg van een rotonde. Het verkeer wordt circa vijf weken omgeleid.

Nieuwbouwwijk Loovelden groeit gestaag. De eerste bewoners hebben hun nieuwe woning betrokken. Om het verkeer van en naar de woonwijk te ontsluiten is een aantal wegaanpassingen noodzakelijk. Zo moet een groot gedeelte van de Loostraat worden gereconstrueerd.

Een eerste aanzet is inmiddels gegeven. Wegwerkers zijn namelijk begonnen op de kruising Loostraat-Heirweg. Ook de aanleg van de ontsluitingsweg op de Loostraat is in reeds volle gang. Wanneer deze klus is voltooid kan worden begonnen met de aanleg van de rotonde.

De nutsbedrijven hebben afgelopen week al de schop in de grond gezet. Deze werkzaamheden zorgen voor het verkeer geen overlast. Wel op 20 juni, als er daadwerkelijk met de aanleg van de rotonde wordt begonnen. Voor deze klus is het noodzakelijk dat de kruising Loostraat-Nielant wordt afgesloten. De nieuwe ontsluitingsweg voor Loovelden is voor die tijd al gereed.

Het college heeft overigens besloten om deze nieuwe weg Keizers Allee te noemen.

Omleidingroutes

* Het vrachtverkeer naar Loovelden wordt vanaf Stadswal omgeleid via Van Voorstraat, Loostraat tot de Heirweg naar de nieuwe weg door de nieuwbouwwijk.

* Bewoners van Parkdreef, Beemd, Dullert, Ulkenpad, Zwanenveld, Biezen, Reigerbos, De Steeg en het deel Loostraat ten westen van de kruising Nielant zullen ook via de nieuwe ontsluitingsweg van Loovelden worden omgeleid. Evenals de bewoners van de wijk Loovelden.

* Voor het plaatselijke verkeer en het openbaar vervoer is de Wagenweg de aangewezen omleidingroute.

* De bushalte op de Loostraat wordt tijdelijk verplaatst naar de Wagenweg.

* De omleidingroutes worden met borden aangegeven.
* Op de Wagenweg wordt tijdelijk een parkeerverbod ingesteld, dit wordt met borden aangegeven.

Geplaatst 3 juni 2005