Gemeente Weert

8 juni 2005

Schilderijententoonstelling in stadhuis

Op de bestuursverdieping van het stadhuis in Weert is van 20 juni tot en met 11 september 2005 een tentoonstelling te zien met werk van Linty Peeters.

Linty Peeters (Stramproy, 1980) volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende vorming in Tilburg. De ontwikkeling van de mens en zijn complexe natuur houdt haar bezig. De mens verandert onophoudelijk. Iedere dag, ieder jaar leer je bij, je bent als mens nooit "af". Vanuit deze gedachte beeldt Linty in haar schilderwerk mensen uit die nog in ontwikkeling zijn, een ontwikkeling die het beste tot stand kan komen in een rustige meditatieve sfeer. Veel van haar schilderijen stralen hierdoor een mystieke sfeer uit.

Zij werkt het liefst met olieverf, maar op zo'n manier dat het lijkt op aquarel. Er ontstaat zo een verschil in vette en mager geschilderde delen. Ook zijn er schilderingen op lagen rijstpapier, waarbij op iedere laag een nieuw stukje ontwikkeling te zien is.

Kijkend naar haar werk valt vooral op dat zij het witte vlak niet schuwt. Zij doet dit vanuit de opvatting dat de ontwikkeling van mensen een proces is dat nog moet worden ingevuld. Haar kleurgebruik is weloverwogen, er is steeds maar heel weinig kleur aanwezig. Opvallend is ook het vele gebruik van een heel helder okergeel, wat de mens een stralende gouden gloed geeft.

Openingstijden
Het stadhuis is geopend op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Informatie over de tentoonstelling: Fransien Smeets, stadhuis Weert, tel. (0495) 575472.

2005.100 FS

---- --