Gemeente Abcoude


Op maandagavond 20 juni 2005 organiseert het gemeentebestuur een informatiebijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan Hollandse Kade - Stationsgebied in het Piet Mondriaangebouw aan de Broekzijdselaan 46 te Abcoude. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en de bijeenkomst start om 20.00 uur. Wethouder De Roode van Ruimtelijke ordening nodigt u namens het college van burgemeester en wethouders van harte uit voor deze bijeenkomst.

Programma

De bijeenkomst ziet er globaal als volgt uit:

- Uitleg over de stand van zaken van het bestemmingsplan, de fase waarin het plan zich bevindt en de verdere procedure;
- Toelichting op het stedenbouwkundige plan, door het bureau VHP, namens de gemeente.
Daarnaast zal een tweetal andere onderdelen nader worden toegelicht:
1. De concrete invulling van het stedenbouwkundig plan De plannen zijn intussen zover gevorderd, dat een concrete invulling van het stedenbouwkundig plan zeer waarschijnlijk op deze avond kan worden gepresenteerd. Het college heeft inmiddels een keuze gemaakt en indien de uit de gemeenteraad samengestelde beoordelingscommissie het advies van het college volgt, kunnen de concrete bebouwingsvoorstellen worden gepresenteerd. Dat maakt de beoordeling van een toch altijd wat abstract stedenbouwkundig plan wat eenvoudiger.
2. Het Leisurecentrum
Van deze voorlichtingsavond maakt het college graag gebruik om u tevens te informeren over de huidige stand van zaken m.b.t. het in het bestemmingsplan opgenomen zogenaamde Leisurecentrum. Hiertoe zal ook wethouder Doorn van Welzijn aanwezig zijn. Dan kan nader worden ingegaan op het door het college gestarte haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden voor het verplaatsen van de Kees Bonzaal en het Meerbad naar dit nieuwe gebouw op het Stationsplein.

Van de informatiebijeenkomst zal een verslag worden gemaakt. Er zal een presentielijst liggen in de zaal waarop u kunt aangeven of u een verslag wenst te ontvangen.

Zienswijzen

Van 10 juni tot en met 7 juli 2005 ligt het ontwerpbestemmingsplan Hollandse Kade - Stationsgebied ter visie. U kunt in deze periode uw zienswijze geven over dit ontwerp. Tevens kunt u tijdens de informatiebijeenkomst op 20 juni 2005 mondeling dan wel schriftelijk via een formulier een zienswijze indienen. Aangezien het in ons voornemen ligt op de informatiebijeenkomst een concreet bouwplan te presenteren en daardoor wellicht uw mening over de invulling van het nieuwe stationsgebied verandert, adviseert de gemeente u te wachten met het indienen van een zienswijze tot na de informatiebijeenkomst op 20 juni 2005.

Verdere procedure

Tot en met 7 juli 2005 heeft iedere belanghebbende de mogelijkheid om op het ontwerp een reactie te geven. Nadat binnengekomen zienswijzen van een ambtelijk commentaar zijn voorzien, zal het college van burgemeester en wethouders besluiten of het ontwerp al dan niet wordt aangepast. Vervolgens zal het college de gemeenteraad voorstellen het bestemmingsplan vast te stellen.

Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad dient het plan nog te worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Utrecht. Hiertoe zal het plan opnieuw vier weken ter visie worden gelegd. Degenen die een zienswijze hebben ingediend kunnen dan tevens een bedenking indienen bij de provincie. Na verwerking van de bedenkingen beslissen GS over de goedkeuring van het plan en treedt het plan zes weken na de goedkeuringsbeslissing in werking.

Meer informatie

Voor meer informatie over het ontwerp, de uitgevoerde onderzoeken of de procedure kunt u terecht bij de afdeling VROM van de gemeente Abcoude via telefoonnummer (0294) 28 02 80. De officiële publicatie over het ontwerpbestemmingsplan vindt u in:

Acrobat PDF-bestand Officiële bekendmakingen 9 juni 2005

De Officiële bekendmakingen staan in PDF-formaat. Dit formaat kunt u bekijken met behulp van het programma Acrobat Reader. Hebt u dit programma niet op uw computer, dan kunt u het gratis downloaden bij Adobe.


---

8 juni 2005