Gemeente Hellevoetsluis


Informatie Mantelzorgondersteuning

In Hellevoetsluis worden bijeenkomsten gehouden voor Mantelzorgers. De bijeenkomsten vinden maandelijks plaats en worden gehouden in de Openbare bibliotheek aan het Woordbouwerplein 1, onder de naam de MANTELZORGSALON. Aanvang 13.30 uur, verwacht einde 15.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomsten geven professionele gastsprekers uitleg over allerlei thema's, waar mantelzorgers mee geconfronteerd kunnen worden.

Onderwerpen zoals Respijtzorg, Wet Voorzieningen gehandicapten, de Wet Maatschappelijke ondersteuning en dergelijke komen aan bod.

Het programma ziet er als volgt uit:

Ontvangst en inleiding
Gastspreker
Gelegenheid tot het stellen van vragen.

Informeel gedeelte.

Tijdens het informele gedeelte kunnen de aanwezigen persoonlijke vragen stellen aan de aanwezige hulpverleners of gastspreker, maar ook het contact met lotgenoten wordt zeer op prijs gesteld.

De bijeenkomsten hebben een informeel karakter, de koffie en thee staan klaar en zijn gratis.

Data bijeenkomsten 2005:

20 juni Informatie
22 augustus Opening salon en steunpunt mantelzorg WZW-Trefpunt

(14.00 uur)- let op! Afwijkende locatie en tijd.

19 september Informatie
17 oktober Ontspanning
21 november Informatie
19 december Kerstbijeenkomst

In augustus 2005 wordt een lokaal steunpunt mantelzorg gekoppeld aan het bestaande Woon,- Zorg en Welzijnstrefpunt. Het Trefpunt is een initatief van de Zorg en Welzijn Groep, Gemeente Hellevoetsluis en Maasdelta Groep.

Inwoners kunnen bij het Trefpunt terecht met al hun vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Ook de mantelzorgsalon wordt gecoördineerd vanuit het Trefpunt.

Heeft u vragen, neemt u dan contact op met: Het Woon,- Zorg- en Welzijnstrefpunt, Bruggehoofd 1 te Hellevoetsluis, telefoonnummer 0181-392395.Of bezoek onze site
www.wzwtref.nl