Gemeente Tilburg

05304GO

Datum
13 juni 2005

Informatieavond nieuwe verkeerscirculatie binnen de cityring Tilburg

Uitnodiging informatieavond op maandag 20 juni a.s.

Begin volgend jaar wordt gestart met de uitvoering van de herinrichting van de cityring. Om dit mogelijk te maken heeft het college een aantal samenhangende besluiten genomen. Over deze besluiten en de gevolgen daarvan willen wij u graag persoonlijk informeren.

Informatieavond

De Spoorlaan wordt in 2006 als eerste uitgevoerd in het kader van het project cityring. Om dit mogelijk te maken zijn aanvullende verkeersmaatregelen nodig. Op maandag 20 juni organiseert de gemeente een informatieavond over de nieuwe verkeerscirculatie binnen de cityring. U bent van harte welkom in hotel Mercure. De avond begint om 19.30 uur. Tot 20.00 uur kunt u de ontwerpen bekijken en daarover vragen stellen. Vanaf 20.00 uur worden de plannen nader toegelicht door de projectleider cityring en een verkeersdeskundige.

Verkeersmaatregelen Binnenstad West

De verkeersmaatregelen in Binnenstad West bestaan uit het wijzigen van het eenrichtingverkeer. De rijrichting wordt op de volgende locaties veranderd:
- noordelijk deel van de Noordstraat (tot Fabriekstraat);
- oostelijk deel van de Fabriekstraat (vanaf de Noordstraat);
- Utrechtsestraat;

- Mariastraat;

- Nieuwlandstraat.
Verder krijgt de Tuinstraat eenrichtingverkeer: van oost naar west in het westelijk deel en omgekeerd in het oostelijk deel. Het voetgangersgebied in de Willem II straat wordt uitgebreid tot de Tuinstraat, het afsluitsysteem komt dan meer noordelijk te liggen. De Girostraat wordt afgesloten voor autoverkeer door een verzinkbare paal ter hoogte van de Telefoonstraat. Girostraat en het voetgangersgedeelte van de Willem II straat blijven bereikbaar voor bewoners die daar mogen parkeren en voor laden en lossen tijdens de zogeheten vensteruren. Tot slot wordt het zuidelijk deel van de Nieuwlandstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners en auto's die moeten laden en lossen, rijden via de Langestraat en Korte Tuinstraat. De Nieuwlandstraat blijft open voor fietsers. De verkeersmaatregelen worden ingevoerd op het moment dat de werkzaamheden aan de Spoorlaan beginnen. Tegelijkertijd wordt in genoemde straten nog flink gewerkt aan een nieuwe inrichting. Afhankelijk van waar en wanneer straten op de schop gaan, gelden tijdelijk andere maatregelen. De verkeersmaatregel voor de Nieuwlandstraat, het omdraaien van de rijrichting, wordt meteen ingevoerd.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Rob van Ekeren, projectleider cityring. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 86 68 of via e-mail: Rob.van.Ekeren@tilburg.nl. Voor meer informatie over het project Cityring, kunt u ook kijken op www.tilburg.nl/cityring.


---- --