Gemeente Bladel


Inspraak uitbreiding supermarkt aan de Markt 66 te Hapert

Van 20 juni tot en met 8 juli 2005 is er gelegenheid om schriftelijk of mondeling te reageren op een bouwplan voor de uitbreiding van een supermarkt aan de Markt 66 te Hapert. Het plan voorziet in bebouwing van de bestaande open opslagruimte bij dit pand. Het bouwplan voldoet niet aan de eisen van het geldende bestemmingsplan. Het voornemen is om met toepassing van een vrijstellingsbevoegdheid op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening aan de realisering van dit project medewerking te verlenen. Gedurende de inspraakperiode kunt u het onderbouwde verzoek en de tekening van het plan inzien bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.

Nadere beschrijving bouwplan

Het bouwplan voorziet in bebouwing van het open terrein aan de achterzijde van de supermarkt grenzend aan de Pastoriepad. In de oude situatie fungeerde de open ruimte als opslag - laad - en losruimte voor de bestaande supermarkt. In de nieuwe situatie vindt de opslag in een gesloten en overdekte ruimte plaats. De laad -en losactiviteiten vinden plaats vanaf de openbare weg. Hiervoor worden extra voorzieningen getroffen. De oppervlakte van de te bebouwen ruimte bedraagt ongeveer 190 m2. De hoogte van de aan te bouwen ruimte is gelijk aan de bestaande bouw en bedraagt ongeveer 4 meter.

Inspraak en informatie

Het gemeentebestuur wil voor dit bouwplan vrijstelling verlenen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Voordat de vrijstellingsprocedure start, krijgt iedereen gelegenheid om een inspraakreactie te geven op het plan. De tekening en het verzoek liggen ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel. Tot uiterlijk 8 juli 2005 kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Een mondelinge reactie kunt u doorgeven aan de Centrale Balie. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Indien te kennen wordt gegeven dat er behoefte bestaat tot een nader mondeling overleg zal hiervoor de gelegenheid worden geboden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer C. van Hintum van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, tel. 361691.

---