Provincie Limburg

Installateurs zetten in op energiebesparing en veiligheid Gezamenlijk persbericht van Provincie Limburg en Kamer van Koophandel

Zuid-Limburg

Nieuwe marktkansen voor installatiebedrijven

Op 20 juni aanstaande starten 27 Limburgse installatiebedrijven het project Veilig en Duurzaam Installeren. Op initiatief van de Provincie Limburg, de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg, Kenteq en andere partners nemen regionale installatiebedrijven deel aan een leerproject. Belangrijkste reden hiervoor is dat energiebesparing en veiligheid steeds vaker een stempel zal drukken op installatiebedrijven.

Een toenemende vraag naar veiligheidskeuringen van installaties, de stijgende gasprijs die CV-optimalisatie nog belangrijker maakt en de Europese verplichting om vanaf 1 januari 2007 alle gebouwen die worden verkocht, gebouwd of verhuurd te voorzien van een energiecertificaat. Zomaar een aantal ontwikkelingen die de komende jaren enerzijds zullen leiden tot marktvergroting voor installatiebedrijven en een hogere inzetbaarheid van mensen die uit het arbeidsproces dreigen te vallen en anderzijds tot een reductie van de stookkosten en verbetering van de veiligheid van hun klanten.

27 Limburgse installatiebedrijven hebben aangegeven deze marktkansen daadwerkelijk op te willen pakken om daarmee ook een bijdrage te leveren aan het klimaatbeleid en de veiligheid in gebouwen. Daarom hebben de Provincie Limburg, Kenteq en de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg een cursusprogramma opgesteld dat bestaat uit diverse workshops en opleidingen. Op 20 juni aanstaande start de cursus Waterzijdig inregelen. Deze leert de installateurs hoe je CV-installaties zodanig kunt inregelen dat het comfort verbetert en het energiegebruik verlaagt.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de branche-organisatie Uneto-VNI, het scholingsfonds OTIB en SenterNovem

16-6-2005 15:39