Opsporing Verzocht

Presentatie: Frits Sissing Vrijdag 17 juni 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl

Maandag 20 juni 2005, rond 19:30 uur, in de uitzending: Overval op winkel in Delft
Doodslag op man in Amstelveen
Pinpasfraude in Nootdorp/ Pijnacker
Resultaten door Peter Boots van het KLPD

Amstelveen: Doodslag horlogehandelaar

Pijnacker/Nootdorp: Diefstal pinpassen

In april besteedde Opsporing Verzocht ook al aandacht aan de dood van de 62-jarige Dick Hagel. Op maandagavond 21 maart wordt hij neergeschoten in de hal van zijn bedrijf, een groothandel in horloges, aan de Maritsa in Amstelveen. Twee weken later, op zondag 3 april, overlijdt hij aan de gevolgen. De politie Amsterdam heeft een aantal nieuwe onderzoeksvragen.

Zaterdag 16 april en vrijdag 27 mei heeft een man diefstallen gepleegd waarbij hij pinpassen heeft ontvreemd. Met deze pinpassen heeft hij bij diverse banken gepind. Hiervan zijn bewakingsbeelden.

Delft: Gewapende overval slijterij Resultaten
Vrijdagavond 20 mei vindt een gewapende overval bij slijterij Klerks aan de Julianalaan in Delft plaats. De dader gaat er met de inhoud van de kassa vandoor. De politie zoekt de dader en getuigen die de man voor of na de overval gezien hebben.

Zowel om 19:30 uur als om 22:00 uur komt Peter Boots van het KLPD met resultaten van de uitzending van 13 juni en eventueel opgeloste zaken.

Maandag 20 juni 2005, rond 22:00 uur, de volgende zaken: Overval man in huis in Stroobos
Poging overval oude man in Amsterdam
Inbraak huis in Staphorst
Brand in moskee in Rotterdam

Stroobos: Overval woonhuis Staphorst: Pinpasfraude

In de nacht van zondag 22 op maandag 23 mei wordt een 61-jarige man overvallen in zijn huis door twee gemaskerde mannen. Waarschijnlijk kwamen ze voor geld, maar daar zijn ze niet eens aan toegekomen. Het slachtoffer verzette zich hevig en een buurman greep in, maar de daders zijn nog steeds spoorloos.

Vermoedelijk op vrijdag 22 april is er ingebroken in bedrijfswoning aan de Rijksparallelweg in Staphorst, vlak naast de Rijksweg A28 (Hoogeveen/Meppel/Zwolle). Bij deze inbraak zijn enkele bankpasjes meegenomen, waarmee vervolgens gepind is. Amsterdam: Gewapende overval Rotterdam: Brand in moskee

Zondagochtend 1 mei gaat een 70-jarige Amsterdammer naar de zaak van z n zoon op de Lange Leidsedwarsstraat. Zijn zoon is er niet, dus hij gaat weer weg. Een etage lager richt plotseling een man een wapen op hem. De oudere man springt op z n belager en een worsteling volgt.

Woensdag 15 juni is in Rotterdam brand gesticht in de gebedsruimte van de Shaan-E-Islam Moskee. De muren van de moskee zijn bekalkt met rechts-extremistische leuzen.