Politie Hollands Midden

Datum: 20 juni 2005

Sassenheim Aanrijding met letsel

Op zaterdag 18 juni omstreeks 10.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Menneweg. Een 48-jarige bestuurder uit Voorhout sloeg linksaf een inrit in waarbij hij een 46-jarige fietser uit Katwijk die uit tegenovergestelde richting naderde over het hoofd zag. De fietser liep letsel op aan het hoofd en werd overgebracht naar een dokterspost.

Lisse Containers in de brand

Tussen vrijdag 17 juni 22.25 uur en zaterdag 18 juni 03.50 uur zijn er twee containers in brand gestoken. Op de Westerdreef betrof het een plastic container. Een auto die naast de container geparkeerd stond liep hierbij ook schade op. Op de Kanaalstraat betrof het een papiercontainer.

Leiden Onder invloed op fiets

De politie heeft zondag 19 juni een 21-jarige man met onbekende verblijfplaats aangehouden wegen fietsen onder invloed. De man was rond 16.00 uur op de hoek van de Kaiserstraat en de Zegersteeg tegen een geparkeerde auto aangefietst. De politie nam een ademanalyse af die 1075 ug/l uitwees. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zaterdag 18 juni een 40-jarige man uit Den Haag aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man rond 0.45 uur heel langzaam over de Dellaertweg rijden. Vervolgens reed hij rechtsaf de Schipholweg op waar hij twee rijstroken nodig had. Hier liet de politie hem stoppen. De ademanalyse wees 490 ug/l uit. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Politie houdt man met vuurwapen aan De politie hield zaterdag 18 juni rond 03.15 uur op de Nieuwe Beestenmarkt een 36-jarige man uit Leiden aan. De man had met een vuurwapen een aantal mensen aan de Nieuwe Beestenmarkt bedreigd. Twee mannen uit Leiden en één uit Katwijk deden aangifte van bedreiging. Bij zijn aanhouding trof de politie een klein model vuurwapen aan. De verdachte is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Haag.

Leiden Mishandeling in zwembad Een 41-jarige man uit Leiden werd zondagmiddag 19 juni rond 16.45 uur in een zwembad aan de Voorschoterweg getreiterd en uiteindelijk geslagen en geschopt door enkele jongeren. Hij moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. De politie hield een 16-jarige jongen uit Leiden aan als verdachte. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar dit geweld. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Leiden Ongeval Een 21-jarige man uit Leiden is vrijdag 17 juni rond 23.30 uur op de Stevenhofdreef met zijn snorfiets onderuit gegaan. Hij kwam tot stilstand in de middenberm. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Daarom werd van de verdachte een bloedproef afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een technisch onderzoek aan de snorfiets kon niet meer plaatsvinden omdat onbekenden deze snorfiets van de plaats van het ongeval hadden weggehaald.

Voorschoten Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 17 juni een alcoholcontrole gehouden op de Veurseweg en de Richard Wagnerlaan. In totaal hebben 64 bestuurders een blaastest afgelegd. Zeven bestuurders bliezen uiteindelijk meer dan de limiet van 220 ug/l. Een 51-jarige inwoner van Voorschoten blies het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 550 ug/l. Hiermee zat hij dicht tegen de grens van 570 ug/l vanaf welke het rijbewijs wordt ingevorderd. Een 56-jarige inwoner van Ooltgensplaat slaagde er niet in de ademanalyse te volbrengen nadat de blaastest op straat had aangegeven dat hij alcohol gebruikt had. Bij hem is een bloedproef afgenomen.

Leiderdorp Kop-staart aanrijding

Op vrijdag 17 juni omstreeks 21.10 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Rietschans tussen twee personenauto's. Een 43-jarige man uit Leiderdorp bracht zijn voertuig tot stilstand voor het stoplicht. Op dat moment kon een 30-jarige bestuurster uit Leiderdorp niet op tijd haar voertuig tot stilstand brengen waardoor zij op haar voorganger reed. De 43-jarige man en een 41-jarige inzittende werden beide met nekletsel overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis.

Leiderdorp Onder invloed

De politie heeft zondag 19 juni tijdens een alcoholcontrole een 26-jarige man uit Leiden aangehouden. De man blies bij de ademanalyse 830 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Zoeterwoude Onder invloed

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondagmiddag 19 juni een alcoholcontrole gehouden op de N206 ter hoogte van Zoeterwoude. Hierbij is een 47-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man blies bij de ademanalyse 660 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Nieuwkoop Onder invloed

De politie heeft zondag 19 juni een 35-jarige man uit Mijdrecht aangehouden. Deze reed rond 16.00 uur op de Achterweg tegen een lantaarnpaal aan waarna hij door reed. Een getuige waarschuwde de politie. Die liet de auto op het Zuideinde in Aarlanderveen stoppen. Op dat moment bestuurde de vriendin van de man de auto. Zij was niet onder invloed van alcohol. Even later meldde de man zich echter bij het politiebureau. Hij voldeed aan het signalement van de bestuurder en bleek gedronken te hebben. De ademanalyse wees 685 ug/l uit. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Woubrugge Openlijke geweldpleging

Op zondag 19 juni omstreeks 04.35 uur hield de politie op de Bateweg vier verdachten aan in verband met openlijke geweldpleging. Een 18-jarige en drie 19-jarige mannen uit Woubrugge en Amsterdam hadden even tevoren een 17-jarige man uit Alphen aan den Rijn mishandeld. Hij liep hierbij letsel op aan het hoofd. Na verhoor werden de verdachten omstreeks 05.50 uur heengezonden.

Alphen aan den Rijn Openlijke geweldpleging

Op zondag 19 juni omstreeks 05.15 uur hield de politie op de Meteoorlaan drie verdachten aan in verband met een openlijke geweldpleging even tevoren gepleegd op de Hooftstraat. De 18 en 28-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 20-jarige man uit Den Haag kregen op de Hooftstraat woorden met een groep mannen. Een van de drie verdachten begon te steken met een mes en gebruikte hierbij pepperspray. Een 26-jarige man uit Alphen aan den Rijn liep hierbij diverse steekwonden op aan zijn arm en werd overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp. De 28-jarige verdachte wordt woensdag voorgeleid voor de officier van justitie. De beide andere verdachten werden na verhoor heengezonden omstreeks 14.55 uur die dag.

Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft zondag 19 juni een 25-jarige Alphenaar aangehouden nadat deze rond 02.15 uur tegen een geparkeerde auto aanreed op de Aletta Jacobsstraat. Buurtbewoners hebben de bestuurder uit zijn auto gehaald. De ademanalyse wees 680 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Bodegraven Onder invloed

De politie heeft zondag 19 juni een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed rond 05.45 uur over de A12 toen hij met zijn auto in een slip raakte. Hij schoot eerst naar de linkerkant van de weg en vervolgens naar de rechterkant van de weg waar hij in de berm belandde met de neus in tegenovergestelde richting. Hij en zijn passagier, zijn 16-jarige neef uit Veghel, raakten beide niet gewond. De politie heeft de Utrechtenaar een ademanalyse afgenomen. Deze wees 570 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Ook vond de politie een wapenstok in de auto. Deze is in beslag genomen omdat particulieren een dergelijk wapen niet in hun bezit mogen hebben. De Utrechtenaar heeft ook hier een proces-verbaal voor gekregen.

Bodegraven Poging tot inbraak

In de nacht van zondag 19 juni op maandag 20 juni rond 3.00 uur kreeg de politie een melding van een bedrijfsinbraak aan de Vromade. Ter plekke aangekomen, trof de politie niemand meer aan. Wel bleek de achterdeur van de horecagelegenheid te zijn opengebroken. De laatste tijd worden er vaker inbraken gepleegd in deze buurt, dus worden omwonenden en andere getuigen gevraagd de politie te bellen bij verdachte situaties.

Bodegraven Onder invloed rijden

Een 61-jarige man uit Bodegraven kwam zaterdag 18 juni rond 15.45 uur bij een tankstation aan de Goudseweg aanrijden, stapte uit en liep de shop binnen. Daar zakte de man in elkaar. Naast dat de man een hoofdwond had verkeerde hij ook vermoedelijk onder invloed van alcohol. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda waar de politie van hem een bloedproef liet afnemen. Het rijbewijs van de man is voorlopig ingevorderd.

Reeuwijk Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdagavond 18 juni een alcoholcontrole gehouden op de Raadhuisweg. Bij een 59-jarige inwoner van Schoonhoven gaf de blaastest aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau waarmee het precieze ademalcoholgehalte wordt vastgesteld, lukte echter niet. Hierop is een bloedproef afgenomen.

Moordrecht Aanrijding met letsel

Vrijdagavond 17 juni rond 22.30 uur vond een aanrijding plaats op de Schielandsezeedijk oost. Het voertuig van een 31-jarige man uit Gouda werd aangereden door een bestelbus die bestuurd werd door een 42-jarige plaatsgenoot. De bestelbus raakte daarbij van de dijk af in het kanaal. De inzittende van de auto raakte daarbij gewond aan schouder en ribben. De bestuurder van de bestelbus werd aangehouden en blies 315 ug/l; zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Nieuwerkerk a/d IJssel Onder invloed rijden

De politie controleerde op zaterdag 18 juni rond 20.10 uur op de Schildmos een 43-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De agenten stelden drankgebruik bij de vrouw vast en hielden haar aan. Haar ademanalyse liet een uitslag zien van 860 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de vrouw in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Onder invloed rijden

De politie controleerde op zondag 19 juni rond 05.00 uur op de Bodegraafsestraatweg een 42-jarige automobilist uit Gouda. De agenten stelden vast dat de man zonder rijbewijs reed en onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd dan ook aangehouden. Aan het bureau volgde de ademanalyse met als uitslag 585 ug/l. (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Haastrecht Vechtpartij in zwembad

Zaterdag 18 juni rond 17.00 vond in het zwembad aan de Bredeweg een vechtpartij plaats tussen jongeren, waarbij twee meisjes van 17 en 18 jaar uit Gouda werden geslagen door een groep jongens. Aanleiding voor het conflict was een vermeende diefstal. Een 15-jarige jongen uit Gouda werd aangehouden, en na verhoor heengezonden.

Berkenwoude Slapende jongen overreden

In de nacht van vrijdag 17 juni op zaterdag 18 juni rond 3.15 uur is een 20-jarige jongen uit Bergambacht overreden door een 18-jarige plaatsgenote. De jongen lag te slapen op een bruggetje aan het Westeinde. De 18-jarige automobiliste had hem niet gezien, en overreed hem. Met letsel aan het gezicht is hij naar het Dijkzigt in Rotterdam overgebracht.

Lekkekerk/Ouderkerk Snelheidscontrole A/d IJssel De politie hield op vrijdagochtend 17 juni een snelheidscontrole. Gemeten werd op de Opperduit in Lekkerkerk en de Zijdeweg in Ouderkerk aan den IJssel. Vier automobilisten hielden zich niet aan de wettelijk toegestane snelheid en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/h

----------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie/