AutoRai

Print

Autoschade Stormpolder bouwt Peugeot 206 âExtremeâ

(20-6-2005)
Autoschade Stormpolder in Krimpen a/d IJssel heeft een zeer exclusieve, âcustomizedâ versie van een Peugeot 206 GTI gebouwd. Met een intelligent getunede motor, een fraaie ontworpen interieur en een aangepaste, agressief ogende carrosserie.
Geen wonder dat deze âmake-overâ van de 206 GTI in de prijzen viel bij Full Speed, het landelijke evenement voor auto-tuning en âcustomizing. Aan de verkiezingen namen in totaal zoân 1.000 âcustomizedâ autoâs deel. De jury koos deze 206 GTI Extreme vanwege het opvallende ontwerp, de kwaliteit van de afwerking en van het fraaie spuitwerk.

Voor de complete âmake-overâ werd de Peugeot 206 GTI volledig âgecleandâ, waarbij de carrosserie werd ontdaan van zaken als sierlijsten en deurknoppen. Vervolgens werd de auto volgens eigen ontwerp weer opgebouwd. De motorkap werd verlengd; deze loopt nu door tot de bumper met zelf ontworpen spoiler. Aan de achterzijde werden de oorspronkelijke achterlichten verwijderd en werd de carrosserie âdichtâ gemaakt. Tevens werd er een nieuwe achterbumpermet spoiler ontworpen met daarin achterlichten die afkomstig zijn van de Alfa Romeo 156 GT. Voor het spuitwerk aan de carrosserie heeft Autoschade Stormpolder gebruik gemaakt van PPG-autolak. Men heeft zelf de zeer heldere kleur groen gemengd. Als contract zijn bepaalde kleinere onderdelen bewerkt met carbonfolie van Future Paint.

Het interieur is geheel uitgevoerd met groen leder, in de kleur van de carrosserie. Er werden contrasten aangebracht door verschillende opzetdelen af te werken met carbonfolie met een flitsend ontwerp. Tevens is er een superkrachtig 1000 Watt sterk DVD-navigatie audiosysteem van Pioneer ingebouwd, in combinatie met twee subwoofers en versterkers van JBL. Voor het DVD-systeem zijn zowel boven de middenconsole als in de achterruimte plasmaschermen (15 inch) ingebouwd.

Ook in de motorruimte zijn contrasten met carbonfolie terug te vinden. Hier werd gewerkt met een fraaie Zebra-folie. De standaard 206 GTI met 148 PK is getuned tot 218 pk. Hierbij is gebruik gemaakt van een zelf-inlerende chip. Deze past de motorkarakteristieken aan aan het rijgedrag van de bestuurder. Ook is de motor uitgerust met onder meer een speciale nokkenas (modificatie 285 GRD), een speciale cilinderkop (merk: Flower) en een hoekmodificatie van de klepzittingen Tevens werd er de in- en uitlaat geoptimaliseerd en werd een RVS-uitlaatsysteem met sportkatalysator toegepast.

De Peugeot 206 GTI Extreme heeft een stoere uitstraling door zân 18 inch chromen velgen (merk: BIG GTN) en de Neon-verlichting aan de onderkant van de auto. Tevens werd een AirRide systeem ingebouwd, waardoor de hoogte van de auto variabel is.
Autoschade Stormpolder heeft voor de bouw van de Peugeot 206 GTI Extreme onder meer samengewerkt met bv Verfindustrie Spectrum, leverancier van de PPG-autolakken en de carbonfolie van Future Paint.