Asset Control en Sun Microsystems gaan AC turnkey-gegevens...

20.06.2005 / 10:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Asset control

Asset Control en Sun Microsystems gaan samen AC turnkey-gegevensbeheeroplossingen leveren

NEW YORK, June 20/PRNewswire/ --


- Hardware van Sun gaat nieuw Solution Center van AC in New York City (opening: juli) ondersteunen. Volgende stap: European Solution Center

Asset Control, een vooraanstaand leverancier van gecentraliseerde gegevensbeheeroplossingen aan de financiële sector, kondigde vandaag aan dat het een samenwerking met Sun Microsystems is aangegaan om de klanten van Asset Control AC turnkey-oplossingen te leveren. Deze turnkey-oplossingen omvatten een combinatie van betrouwbare, krachtige Sun servers en de AC Plus-software, die zich in de branche een reputatie heeft verworven. Zij worden eerst geconfigureerd naar de eisen van de klant en vervolgens gebouwd in de AC Solution Center- laboratoria, getest en door de klant goedgekeurd voordat zij ten kantore van de klant worden geïnstalleerd, klaar om in diens systeem geïntegreerd te worden.

De AC Plus-oplossingen van Asset Control worden deze week gedemonstreerd op de SIA Technology Management Conference and Exhibit in het Hilton New York, stand 4114, 21 t/m 23 juni.

'Onze relatie met Sun stelt ons in staat onze klanten een voledige (uit zowel hardware als software bestaande) turnkey-oplossing te leveren, waarmee wij hun vertrouwen in de kernelementen van hun strategische gegevensbeheerplannen kunnen verhogen,' aldus Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. 'Volgens onze klanten zijn Sun servers het favoriete hardwareplatform voor de ondernemingsbrede gegevensintegratie-oplossingen die wij leveren. Het doet ons veel plezier dat ons eerste in ons Solution Center op Sun hardware gebouwde turnkey-project bij een Europese bank binnen enkele dagen werd verwezenlijkt.'

Sun hardware vormt tevens de basis van het European Solution Center van Asset Control in Nederland, evenals het nieuwe Solution Center op Times Square in New York City, dat in juli geopend gaat worden. De Solution Centers dienen als ontwikkelingslaboratoria voor de configuratie van turnkey-oplossingen voordat deze ten kantore van de klant geïnstalleerd worden. Bovendien dienen de Solution Centers als een 'near-production'-omgeving waarin AC Plus-oplossingen toegepast kunnen worden op Basel II-gegevens en -referentiegegevens; dit stelt bezoekers on-site en online in staat zich vertrouwd te maken met de functies en opties van Asset Control-software.

Over de turnkey-oplossingen van AC

Het AC turnkey-oplossingenprogramma vermindert het projectrisico sterk doordat vrijwel alle werk on-site om gegevensoplossingen te implementeren wordt geëelimineerd, behalve de stroomafwaartse integratie, die gewoonlijk ten kantore van de klant plaatsvindt. Deze turnkey-oplossingen, die op het flexibele AC Plus Modular-framework gebaseerd zijn, omvatten de geautomatiseerde verzameling en standaardisatie van investeringsgegevens uit interne en externe bronnen; deze worden getransformeerd in 'golden copy', die door stroomafwaartse systemen en gebruikers gebruikt kan worden. De AC Plus-oplossingen kunnen worden geconfigureerd ter ondersteuning van riskmanagement en -compliance, interne referentiegegevens en front-to-back-office gegevensintegratie.

'Het doet ons veel genoegen het turnkey-oplossingenprogramma van Asset Control en hun innovatieve Solution Centers te ondersteunen. Meer dan 90 procent van de klanten van Asset Control centraliseren hun gegevensbeheer reeds met behulp van Sun servers en wij zijn ervan overtuigd dat dankzij de snelheid en de eenvoud van het AC turnkey-oplossingenprogramma nog meer financiële instellingen deze robuuste oplossing zullen kiezen,' aldus Nigel Woodward, Global Manager for Capital Markets and Securities van Sun.

Over Asset Control

Asset Control biedt bedrijven in de financiële sector gecentraliseerd gegevensbeheer in de vorm van een breed scala aan in-house en geoutsourcede opties. Dankzij een breed assortiment van developertools, turnkey-software-oplossingen en geoutsourcede diensten kunnen gebruikers hun investeringsgegevens optimaliseren met als resultaat meer efficiëntie, beter kostenbeheer, verminderd bedrijfsrisico en waardevollere gegevens.

Het assortiment van Asset Control, dat gebaseerd is op het robuuste, betrouwbare AC Plus modulaire framework, omvat gegevensoplossingen op het gebied van marktrisico, tegenpartij-kredietrisico, Security Master, research en bedrijfsacties, aangevuld met wereldwijde datanetworking en -beheer. Deze oplossingen verwerken gegevens van leveranciers en in-house-systemen en verzamelen, valideren, normaliseren en consolideren deze tot gestandaardiseerde verzamelingen 'golden copy' voor gebruik door de bedrijfssector.

Enkele klanten van het bedrijf zijn: de LCH.Clearnet, Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, Grupo Santander, ING, Robeco Groep, Société Générale, Standard Bank, Standard Chartered and Union Investment, evenals een zeer grote globale energiegroep. Asset Control werd in 1991 opgericht en is een besloten vennootschap met locaties in Londen, New York en Nederland. Zie voor verdere informatie www.asset-control.com.

Source: Asset Control

Joanne Ferrara, Marketing Manager, tel.: +1-212-445-1076, mobiel: +1-631-748-8224, jferrara@asset-control.com