Politie Groningen

Persberichten maandag 20 juni 2005

provincie Groningen 20-06-2005 -

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft zondag op één locatie een snelheidscontrole gehouden.

Groningerweg: zondagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 480, aantal overtredingen: 140, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: jongens voor vernieling aangehouden
De politie heeft zondagochtend op de Hereweg twee jongens van 17 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor vernieling en baldadigheid. Een passerende politieagent zag dat de twee jongens stonden te duwen en trekken aan een personenauto. Ook had één van de jongens staan wildplassen. Hierop werd het duo ingerekend. Beide verdachten werden meegenomen naar het politiebureau. De politie constateerde dat een buitenspiegel van een auto was vernield. Na verhoor mochten de jongens weer van hun vrijheid genieten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer gewond na val van fiets
Een 36-jarige man uit Groningen is zondagavond op de Antonius Deusinglaan gewond geraakt. De Stadjer kwam door onbekende reden ten val. Hij liep hierbij verwondingen aan het hoofd op. Het slachtoffer werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: automobilist onder invloed
De politie heeft zondagnacht op de Noorderhaven een 23-jarige man uit Noordwijk (Gn) aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man rijden, waarop de Noordwijker werd gecontroleerd. De agenten roken alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte omgerekend 2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Ook bleek dat de auto niet verzekerd en gekeurd was. De auto werd op het politiebureau geplaatst. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Drent gewond bij eenzijdig ongeval
Een 55-jarige man uit Zuidlaren is zondagnacht op de Beneluxweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Drent is vermoedelijk in slaap gevallen en vervolgens tegen een waarschuwingspaal voor de brug gebotst. Met onbekende verwondingen is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt van het ongeval een rapportage.

Oude Pekela: automobilist zwaar onder invloed
Op de Veendijkstraat in Oude Pekela werd zondagavond een 43-jarige automobilist uit Oude Pekela gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 2.45. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: gordelcontrole
Op de Vredenrustlaan, Geert Veenhuizenweg en het Skagerak in Veendam controleerde de politie zondag op het dragen van de veiligheidsgordel. In totaal werden zes bekeuringen uitgeschreven. De boete bedraagt 45 euro.

Overschild: motorrijder zwaar gewond na aanrijding
Een 32-jarige motorrijder uit Usquert raakte zondagmiddag na een aanrijding op de kruising van de Meenteweg met Eemskanaal ZZ in Overschild zwaargewond. Een 75-jarige automobilist uit Norg verleende op de kruising geen voorrang aan de motorrijder. De traumahelikopter verleende eerste hulp waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht. De politie maakt een ongevallenrapportage op.

Opende / Holwierde: radarsnelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse plaatsen een radarsnelheidscontrole gehouden.
Opende, Schieding : zondag, aantal geregistreerde voertuigen: 120, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Holwierde, N33 : zondagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 320, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wetsinge: koe door trein aangereden
Bij het naar binnen halen van de koeien voor het melken zondagmiddag werd een van de koeien van een boer gegrepen door een passerende trein bij de Meedenweg in Wetsinge. De boer had het hek van de overgang open laten staan en een van de achtergebleven koeien stak over op het moment dat de trein langs kwam. De koe overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De brandweer en een loonwerker kwamen ter plaatse voor opruimingswerkzaamheden. Na enige tijd werd het spoor weer vrijgegeven.

Appingedam: motorrijdster onderuit
Bij het sterk remmen voor een de N33 overstekende automobilist ging een 35-jarige motorrijdster uit Exloo zondagmiddag op de N33 bij Appingedam onderuit. De vrouw liep letsel aan knie en diverse schaafplekken op. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De motor raakte de auto van de 74-jarige automobilist uit Wirdum niet. Een ongevallenrapportage wordt opgemaakt door de politie.

Delfzijl: oma en kleindochter ten val
Bij een fietstochtje kwamen een 72-jarige oma en haar 13-jarige kleindochter uit Delfzijl op het Skagerak in Delfzijl met elkaar in aanraking. Beide vrouwen kwamen ten val. De grootmoeder werd met een lichte hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.