Gemeente Nuth


20-06-2005

Verplaatsing zorgcentrum Op den Toren in gemeente Nuth

Het Zorgcentrum Op den Toren en de gemeente Nuth gaan intensief samenwerken om het huidige zorgcentrum binnen de kern Nuth te vernieuwen. Daarover sloten Novum en de gemeente Nuth op 17 mei jl. een intentieovereenkomst.

Zorgcentrum Op den Toren
Het Zorgcentrum Op den Toren aan de Valkenburgerweg 67 maakt onderdeel uit van de Stichting Ouderenzorg Novum. Het Zorgcentrum beschikt onder andere over 153 verzorgingshuisplaatsen, 32 verpleeghuisplaatsen en 6 aanleunappartementen. Het huidige complex kent een groot aantal functionele gebreken en voldoet daarom niet meer aan de eisen die heden ten dage aan de huisvesting van een zorginstelling kunnen worden gesteld. In dat verband heeft Novum in 2004 een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om de kwaliteit van de huisvesting van het centrum op een hedendaags niveau te krijgen. Uit het onderzoek is gebleken dat nieuwbouw op een andere locatie de beste oplossing biedt om de kwaliteit van de zorg voor de lange termijn veilig te stellen.

Samenwerken
Novum en de gemeente Nuth overlegden hoe zij het beste konden samenwerken om de plannen te kunnen realiseren. Wethouder Sleijpen: Huisvesting voor ouderen dient van hoge kwaliteit te zijn. Dat is voor mij als bestuurder een voorwaarde en daarom ben ik erg betrokken bij de toekomstplannen van dit zorgcentrum. Een woord van dank is erg op zijn plaats voor het bestuur van Novum. Het waren zeer goede gesprekken waarin onze aandacht vooral uitgaat naar de inwoners van Op den Toren. In de vorm van een projectbestuur zal men samenwerken aan een nieuw onderkomen voor de inwoners van het zorgcentrum. Novum en de gemeente Nuth legden op 17 mei jl. alle samenwerkingsafspraken vast in een intentieovereenkomst. In de samenwerking is eveneens de Provincie betrokken en gezamenlijk hoopt men om in het voorjaar van 2006 de nieuwbouwplannen te kunnen ontwikkelen. Remy Sleijpen: We zullen heel zorgvuldig te werk gaan om het vertrouwen te winnen van de inwoners. Ook onze oudere inwoners zullen merken dat er in hun kwaliteit van wonen met oog voor de toekomst wordt geïnvesteerd.