AutoRai

Print

Dubbelslag voor Bertram en Vahstal in Porsche GT3 Cup Challenge

(20-6-2005)
Nadat ze de zaterdagrace van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge hadden gewonnen, zegevierden Rory Bertram en Paul Vahstal ook op zondag. Het duo kreeg het niet cadeau tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort.
Bertram had op de finishlijn maar 0,1 seconde voorsprong op de als tweede geëindigde equipe Tim Coronel â Menno Kuus.

Evan Kersbergen begon de race vanaf pole position. Bij de start nam hij de kop, gevolgd door Bernhard ten Brinke en de vanaf de vijfde startpositie vertrokken Paul Vahstal. Kersbergen zag al snel kans om een gaatje te slaan ten opzichte van de rest van het veld. Hij gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en dook dus als eerste de pitstraat in om het stuur over te geven aan zijn teamgenoot Sebastiaan Bleekemolen. Bernhard ten Brinke en Paul Vahstal vochten rondenlang een fel duel uit met als inzet de tweede plaats. Deze strijd eindigde in het voordeel van Ten Brinke doordat Vahstal in de hitte van de strijd spinde. Sven Herberger profiteerde en kreeg de derde plek in handen.

Team Bleekemolen maakte een goede pitstop, waardoor Sebastiaan Bleekemolen na de rijderswissel de race als leider kon hervatten. Paul Vahstal viel door zijn beide spins terug naar de vijfde plek, zijn team Tempo-Team Racing deed echter prima zaken door Vahstals teamgenoot Rory Bertram als tweede de baan op te sturen. De equipe Sven Herberger - Phil Bastiaans behield de derde positie tijdens de rijderswissel, gevolgd door Tim Coronel die Menno Kuus verving.

Sebastiaan Bleekemolen behield de koppositie enkele ronden, tot hij tegen de aandringende Phil Bastiaans reed en achterstevoren ging. âIk had af en toe geen derde versnelling meer. Op het moment dat ik Phil raakte, had ik dat probleem weer. Ik gleed zonder aandrijving tegen Phil aanâ, aldus Sebastiaan. Bastiaans nam de kop over en leek te gaan winnen, tot hij in het Scheivlak naast de baan terechtkwam. âIk had remproblemenâ, vertelde hij achteraf. Hij eindigde uiteindelijk als derde. âIk ben blij met mijn podiumplaats, maar ik ben ook kwaad op mezelf dat ik even naast de baan ben beland.â

Rory Bertram profiteerde optimaal van de problemen van Bleekemolen en Bastiaans. Hij nam de leiding over en stond die niet meer af, ondanks een erg fel aandringende Tim Coronel. âHet is geweldig dat wij gewonnen hebben, ondanks dat mijn teamgenoot twee keer is gespindâ, aldus Rory. âTim Coronel drong rondenlang erg bij mij aan, maar ik liet mij niet tot een foutje verleiden.â

De equipe Tim Coronel - Menno Kuus eindigde als tweede en behield daarmee de leiding in het teamklassement. Dit tot vreugde van Kuus. âIk moest de race als tiende beginnen. Ik kon mij naar voren vechten, ik kwam als vierde de pits in. Ik ben ook erg blij met het feit dat ik de snelste raceronde heb gereden, sneller dan alle proâs in het veldâ, aldus de rappe semi-pro.