Gemeente Breda

College honoreert 18 projecten Hart voor je Buurt



Burgemeester en wethouders hebben 18 van de 31 subsidieverzoeken gehonoreerd, die in het kader van de campagne Hart voor je Buurt' zijn ingediend.

Het gaat hier om verzoeken tot een maximumbedrag van 5.000,- euro voor initiatieven van bewoners, die zelf actie willen ondernemen om hun buurt, wijk of dorp prettiger leefbaar te maken. Hiervoor is dit jaar 260.000,- euro beschikbaar.

De gehonoreerde verzoeken voldoen aan de criteria die gelden om voor subsidie in aanmerking te komen. Van de gehonoreerde verzoeken komen er vijf uit Noord-West, drie uit Noord-Oost, drie uit Zuid West, zeven uit Zuid Oost. Gezien het tijdstip van het jaar (zomer) zijn de meeste verzoeken uit de tweede ronde vooral buurtfeesten. Een tweetal verzoeken hebben nadere toelichting nodig en komen wellicht in de derde ronde aan bod. Tevens zijn verzoeken gehonoreerd voor verbetering van speelterreintjes.

De indieners van een subsidieverzoek hebben persoonlijk bericht gekregen. Wordt een aanvraag afgewezen, dan wordt dat in een beschikking gemotiveerd. Tegen het collegebesluit kan beroep worden aangetekend ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB). Met de initiatiefnemers van de gehonoreerde verzoeken wordt een overeenkomst gesloten, waarin afspraken worden gemaakt over de afrekening.

Breda, 20 juni 2005