Gemeente Heerhugowaard


Zorgloket

Zorgloket in gemeentehuis

Het Zorgloket is gevestigd in het gemeentehuis, Parelhof 1. Bij het Zorgloket beantwoorden professionele medewerkers alle vragen op de gebieden zorg, dienstverlening en welzijn met als doel de kwetsbare burger zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen. De grootste doelgroep zijn ouderen, gehandicapten en chronisch zieken en mensen met sociaal juridisch vragen.

Samenwerkingsverband
Het Zorgloket is een samenwerkingsverband van de gemeente, de RIMA, de en de SWH. Er werken WVG-consulenten, Sociaal Raadslieden en ouderenadviseurs. Het Zorgloket werkt ook nauw samen met Heerhugowaardse zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties in de zorg- en hulpverlening, Sociale Zaken, schuldhulpverlening en de advocatuur. De organisaties blijven vanuit een onafhankelijke positie werken.

Waarvoor kunt u terecht bij het Zorgloket
Bij het Zorgloket kunt u terecht voor vragen op het gebied van o.a. wonen, welzijn, zorg, vervoer en financiën.
Dit kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld WVG-voorzieningen, huursibsidie, alarmering, echtscheiding, maaltijden aan huis, thuiszorg, gehandicaptenzorg, scootmobiel, uitkeringen, studiefinanciering en nog veel meer.

Wanneer en hoe bereikbaar
Het Zorgloket is gevestigd in het gemeentehuis van Heerhugowaard Het is telefonisch en voor bezoek bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9 tot 16 uur en op vrijdag van 9 tot 12 uur.

De afsprakenspreekuren voor de Sociaal Raadslieden zijn op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 11 uur. Hiervoor is een afspraak maken noodzakelijk. Dit kan telefonisch. Dit geldt ook voor de ouderenadviseurs van de SWH.

Bezoekadres: Parelhof 1 in Heerhugowaard
Correspondentieadres: Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard Telefoonummer: 072-5761400