Politie Zuid-Holland-Zuid

20/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-06-2005 - Persberichten District I

AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van een diefstal uit een woning, gepleegd in oktober 2002. Toen werden in een woning aan de Sandenburg spullen gestolen met behulp van een valse sleutel. De man werd ingesloten.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
ZWIJNDRECHT Een 59-jarige man uit Zwijndrecht is al rijdend in zijn auto gesnapt terwijl hij een rijontzegging had. Dit was op zondagmiddag 19 juni in de omgeving van de Roerdompstraat. Surveillerende agenten namen waar dat de man zonder gordel reed. Ze wilden de man hiervoor bekeuren en lieten hem stoppen op het Ooievaarsplein. Toen de man om zijn rijbewijs werd gevraagd, verteld hij dat hij een rijontzegging had. Daarop werd hij aangehouden. De man werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RUIT INGESLAGEN MET WANDELSTOK
DORDRECHT De politie heeft een 63-jarige man uit Dordrecht aangehouden en ingesloten nadat hij op zondagmiddag 19 juni een ruit van een horecagelegenheid aan het Van Oldenbarneveltplein had vernield. Dit deed hij met zijn wandelstok. De man was onder invloed van alcohol. Vermoedelijk was de man boos omdat hem eerder die dag de toegang ontzegd was tot het pand. De man was toen vervelend geweest. Hij bracht een nachtje in de cel door en een toegangsverbod voor de horecagelegenheid.

DRONKEN VOOR EIGEN DEUR
DORDRECHT Een 59-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van maandag 20 juni door de politie aangehouden voor de deur van zijn eigen woning aan de Augustijnenkamp. De man lag daar dronken voor de deur. Toen agenten om zijn naam vroegen, zei hij een paar valse namen waaronder Bob Dylan. Verdere gegevens wilde hij niet geven. De man kon ook geen legitimatie tonen. De man werd meerdere keren door de agenten gevraagd zijn woning in te gaan maar dit weigerde hij. Daarop werd hij aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.