Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 20-06-2005

Politie bekeurt bromfietser
EMMEN Agenten hebben zondagavond een 15-jarige bromfietser uit Emmen aangehouden. Het meisje reed op de Kleine Rietplas zonder helm. Bovendien is zij nog niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De bromfiets is voorlopig in beslag genomen, omdat de 17-jarige kentekenhouder zijn verzekeringspapieren niet kon tonen. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt omgeving af naar inbreker
DALEN Zondagmiddag is rond 16.30 uur in een woning aan het Reindersdijk ingebroken. Uit de woning is onder meer een autosleutel en een mobiele telefoon weggenomen. De inbreker is binnen gekomen via een dakkoepel. Getuigen vertelden dat het ging om een man van ongeveer 1.90 meter, stevig postuur en een gestreept bont overhemd. De verdachte reed op een blauwe fiets. De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de inbreker, maar hij is niet meer aangetroffen. Mensen die beschikken over meer informatie kunnen bellen met de politie via 0900-8844.
(BPS 05-151316)

Politie onderzoekt diefstal uit snackbar
EMMEN Op zondagavond hebben twee mannen rond 21.30 uur onder meer fototoestel en een portemonnee weggenomen uit een snackbar aan de Boslaan. Eén van de verdachten bestelde patat, terwijl de ander achter de bar spullen heeft weggenomen. Het gaat om twee licht getinte mannen. Eén van hen heeft kort krullend haar in een staartje en grote bakkebaarden. Hij sprak gebrekkig Nederlands en sprak afwisselend Engels en Frans. De eigenaar van de snackbar heeft aangifte gedaan. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 05-151405)

Agenten houden jongen aan wegens diefstal vlaggen EMMEN Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige jongen uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal. Een beveiligingsbeambte zag dat de jongen, samen met een nog onbekende jongeman, vlaggen wegnamen vanaf de Meerwijk. De politie heeft de verdachte aangehouden aan de Rondweg. Op het bureau heeft hij bekend en tevens afstand gedaan van de vlaggen. (BPS 05-151415)

Politie onderzoekt zaak omtrent huiselijk geweld ANNEN Agenten hebben zondagavond een 43-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn dochter hebben mishandeld. De man is ingesloten voor verhoor en is uiteindelijk heengezonden met een dagvaarding. (BPS 05-151353)

Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan
ASSEN De politie heeft zondagmiddag een 22-jarige jongen uit de gemeente Emmen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De jongen zou zijn ouders in een woning in Assen hebben bedreigd en hun woning hebben vernield. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.