AutoRai

Print

Nieuwe Renault Laguna Tech Road en Tech Line

(20-6-2005)
Renault breidt het leveringsprogramma van de Laguna uit met aantrekkelijke uitvoeringen die duizenden euroâs voordeel bieden. Het gaat om de versies Tech Road en Tech Line.
Ze beschikken over voorzieningen, zoals een geïntegreerd navigatiesysteem en eersteklas audio. Tegen geringe meerprijs zijn bovendien tal van extraâs leverbaar, waaronder telefoon en navigatie met spraaksturing.

Tech Road
De Tech Road is gebaseerd op de Laguna Expression. Aan de standaard uitrusting zijn een navigatiesysteem met pictogramweergave en een radio/cd-speler met een vermogen van 4x30 watt toegevoegd. Dit zijn extraâs ter waarde van 1.150 euro, waarvoor Renault echter géén meerprijs berekent. Daardoor is de Laguna Tech Road al te koop voor een prijs vanaf 23.995 euro.

Voor slechts 495 euro extra krijgt de Tech Road-koper het complete Carminat navigatie- en communicatiesysteem. Dat bestaat uit een Cabasse Tronic radio/cd-wisselaar van 4 x 50 watt met MP3-ondersteuning, Bluetooth-functie voor handsfree bellen en een dvd-navigatiesysteem met âbirdviewâ-weergave op een breedbeeld kleurenscherm. Het navigatiesysteem beschikt tevens over een geavanceerde functie, waarmee knooppunten op de meeste Europese autosnelwegen gedetailleerd op het scherm kunnen worden weergeven.

Het navigatiesysteem en de handsfree functie zijn te activeren met behulp van spraaksturing, waardoor de handen altijd veilig aan het stuur kunnen blijven en de ogen op de weg gericht. De koper geniet met deze extra uitrusting een voordeel van maar liefst 2.700 euro.

Tech Line
De Renault Laguna Tech Line is gebaseerd op de Dynamique, maar dan standaard voorzien van het Carminat navigatie- en communicatiesysteem. De Tech Line is te koop vanaf 27.390 euro, wat 495 euro meer is dan de Laguna Dynamique. Net als bij de Tech Road profiteert de koper echter van een voordeel van 2.700 euro.

Bovenop de 2 Série Limitées, kan nog gekozen worden voor het Pack High Tech (exclusief leverbaar voor de Tech Road en Tech Line). Het pakket bestaat uit xenonkoplampen met koplampsproeiers en de Renault Handsfree Card waarmee de auto zonder sleutel is te ontgrendelen, te starten en weer te vergrendelen. Verder biedt het Pack High Tech parkeersensoren, zodat de kans op beschadigingen bij het parkeren in krappe ruimtes tot een minimum beperkt wordt. Dit pakket kost 695 euro, waarbij de klant een voordeel geniet 1.190 euro. Het maximale klantvoordeel kan oplopen tot 3.890 euro.