Roto Smeets de Boer NV

PERSBERICHT

RSDB en Thieme GrafiMedia Groep tekenen intentieverklaring inzake overname PlantijnCasparie vestigingen

In oktober 2004 is aangekondigd dat RSDB de omvang en de organisatie van haar activiteiten gaat wijzigen. De kernactiviteiten zullen worden ondergebracht in twee business lines te weten 'Print Productions' en 'Marketing Communications'. In dit herziene businessmodel wordt de vellendrukdienstverlening van PlantijnCasparie niet langer als kernactiviteit beschouwd. Vervolgstappen zijn aangekondigd om tot vervreemding van deze dienstverlening te komen.

In dit verband hebben PlantijnCasparie Holding en Thieme GrafiMedia Groep op 20 juni 2005 een intentieverklaring getekend inzake de overdracht van de drukkerijen van PlantijnCasparie Almere, Amsterdam, Capelle a/d IJssel, Den Haag, Groningen, Nieuwegein, IJsselstein en Zwolle alsmede PlantijnCasparie Data in Deventer, PlantijnCasparie Digital Print in Amsterdam en GPB in Leiderdorp. De elf vestigingen hebben uitgedrukt in een full time dienstverband 425 medewerkers in dienst, met een omzet van ¤ 65 mln op jaarbasis. PlantijnCasparie zal als groep met een eigen identiteit en directie blijven functioneren. De Thieme GrafiMedia Groep is na de overname marktleider in de op de zakelijke markt gerichte vellendrukdienstverlening.

Gegeven de koppeling van PlantijnCasparie Utrecht met de op hetzelfde terrein gelegen vestiging Roto Smeets Utrecht en de koppeling van PlantijnCasparie Eindhoven met Roto Smeets Weert en De Wit Grafische Projecten zijn deze vestigingen buiten de overdracht gebleven. De beide PlantijnCasparie bedrijven zullen onder de naam Roto Smeets Services worden toegevoegd aan de business line Print Productions.

Lopende gesprekken inzake de vervreemding van Ten Klei in Purmerend worden vervolgd.

Vertegenwoordigend overleg, medewerkers, vakbonden en SER worden heden geïnformeerd over deze voornemens.

Hilversum, 20 juni 2005

RSDB NV
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
RSDB: Hans de Jong, tel. 035 - 625 86 01

Profiel
RSDB NV is opgenomen in de notering van Euronext als NextPrime onderneming met Amsterdam als marktingang. RSDB is een organisatie van dienstverlenende ondernemingen die de communicatie-uitingen van haar opdrachtgevers - met toegevoegde waarde - omzet in gedrukte en multimediale producties.