Stad Utrecht, 12.35 uur

Utrecht 20-06-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht zaterdag 18 op zondag 19 juni een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 05.55 uur kreeg een 25-jarige man uit Amsterdam op de Jacobskerkhof een stopteken omdat zijn rijgedrag te wensen overliet. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De ademanalyse wees 500 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kobaltweg vond zondagavond een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte de bromfietser gewond.

De politie kreeg omstreeks 20.20 uur een melding dat een aanrijding had plaatsgevonden tussen een brommer en een auto. Ter plaatse trof de politie een 21-jarige man uit Maarssen aan. Hij was met zijn bromfiets onder uit gegaan en had diverse schaafwonden. Een gewaarschuwde ambulance heeft de man de eerste hulp verleend waarna hij naar huis kon. De politie heeft het vermoedde dat de aanrijding mede het gevolg is geweest van streetraces en onderzoekt de zaak.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 juni twee mannen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een geparkeerd voertuig.

Op weg naar de melding zagen agenten twee mannen over de Pallas Athenedreef lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Beide mannen - 20 jaar oud en afkomstig uit Utrecht - werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden voor heling

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij in het bezit was van papieren die afkomstig waren van een woninginbraak.

Rond 23.10 uur kreeg een 20-jarige bestuurder uit Bilthoven op het Henri Dunantplein een stopteken omdat hij even daarvoor een rood verkeerslicht genegeerde had. De agenten vroegen de man om zijn papieren. Hieruit bleek dat er een rijbewijs tussen zat die afkomstig was van een woninginbraak. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Politie zoekt getuige van stenengooier

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over een gooi-incident op 27 mei op de Rijksweg A 27.

Bij de politie is afgelopen weekend bekend geworden dat op 27 mei één of meerdere mensen een steen van het viaduct ter hoogte van de Koningsweg met de invoegstrook naar de rijksweg A12 hebben gegooid. Hierbij werd de voorruit van de auto van een 49-jarige vrouw uit Naarden vernield. Gelukkig bleef de vrouw ongedeerd maar raakte de auto zwaar beschadigd.

De politie is op zoek naar getuigen die op 27 mei j.l. iets gezien hebben. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Openbare orde kermis

DE MEERN Vrijdagavond 17 april heeft de politie de kermis aan de Meerndijk vroegtijdig gesloten in verband met aanhoudende spanningen op de kermis.

Omstreeks 20.45 uur probeerde een aantal agenten een ruzie tussen twee personen te sussen. Op dat moment bemoeide een 37-jarige man uit de Meern zich met dit bemiddelende gesprek. De politie had al eerder meldingen ontvangen dat deze man diverse personen had proberen uit te dagen. Nu bedreigde de man de agenten, waarop zij hem om 21.05 uur aanhielden bij een horeca-stand.

Het politieoptreden trok veel bekijks en er ontstond een grote oploop van personen die ook met elkaar in toenemende mate strijd zochten. Door de toenemende gespannen situatie, werden meerdere agenten naar de kermis gestuurd. De agenten probeerden de diverse partijen uit elkaar te houden. Omstreeks 21.15 besloot de politie wegens de aanhoudende spanning de kermis vroegtijdig te sluiten. Om dit te begeleiden, werd een tiental agenten van de Mobiele Eenheid ingezet. Bijna alle kermisexploitanten werkten mee aan de sluiting. Eén vrouw echter was het niet eens met de gang van zaken en uitte een grove belediging naar een agent. Hiervoor werd zij aangehouden. Zij pleegde veel verzet bij haar aanhouding.

Haar man probeerde de aanhouding te voorkomen en werd eveneens aangehouden. Een jongeman rende hard op de agenten af en wilden hen het werk onmogelijk maken. Hij werd door een agent met gepast geweld afgewend, waarna hij zijn weg vervolgde. Een derde man werd aangehouden omdat hij niet naar de aanwijzingen van de agenten wilde luisteren.