Eemland zuid 12.30 uur

Utrecht 20-06-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Grote verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op vrijdag werd van 11.00 uur tot 16.30 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Nijverheidsweg Noord en de Argonweg.

In totaal werden 34 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen o.a. het niet dragen van de autogordel, niet handenvrij bellen tijdens het rijden en het niet stoppen voor het rode verkeerslicht.

Geschopt en geslagen

WOUDENBERG- Op zaterdagavond werd een jongen geschopt en geslagen door een groep jeugd.

Omstreeks 18.20 uur verliet een 17-jarige jongen uit Woudenberg het Henschotermeer. Plotseling kwam er een grote groep jongens op de jongen af en hij werd zonder reden geschopt en geslagen. Hij liep hierbij schaafwonden op aan zijn armen en hoofd. De geweldplegers verdwenen vervolgens. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met het district Eemland zuid; 0900-8844.

Dief aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een man bestolen van zijn beurs. Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat een 28-jarige man uit Amersfoort in een horecagelegenheid aan de Bloemendalsestraat was bestolen van zijn beurs en dat de dader naar buiten was gevlucht. Agenten gingen ter plaatse en in de omgeving werd de 28-jarige man en een 22-jarige man aangetroffen.De 28-jarige man gaf aan dat de 22-jarige Amersfoort zijn beurs had gestolen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Fiets tegen hoofd

AMERSFOORT- Op zondagochtend raakte een man gewond door een fiets.

Omstreeks 04.45 uur zat een 20-jarige man uit Gieten op een bankje aan het Lieve Vrouwekerkhof. Plotseling werd een fiets tegen hem aangegooid. De 2 jongens die de fiets gooide waren kennelijk op vechten uit maar de 20-jarige man ging daar niet op in. De jongens verdwenen vervolgens. De man liep een snijwond in zijn hoofd op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed
AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een automobiliste aangehouden omdat zij gedronken had en achter het stuur zat. Omstreeks 18.00 uur werd een 60-jarige automobiliste uit Woudenberg gecontroleerd op de Treekerweg. De vrouw moest blazen en op het bureau blies zij 925 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kon tevens haar rijbewijs inleveren.