1e persbericht van 20 juni 2005

Eindhoven 20-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na vernielen ruiten woning

In Strijp is maandag rond 3.10 uur een 44-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Hij probeerde daar de woning van zijn 48-jarige zus binnen te dringen. De vrouw waarschuwde de politie. De verdachte vernielde de ruit van de voordeur. De politie gebruikte pepperspray om de man aan te kunnen houden. Hij bedaarde echter niet en gooide met tegels nog twee ruiten van de woning in. De man is, na behandeling aan zijn verwondingen in het ziekenhuis, voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Auto uit de bocht, vier gewonden

Vier inzittenden van een auto zijn zondag rond 16.50 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de A2, bij de afslag van de A67. De 21-jarige Eindhovense bestuurster raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en vloog uit de bocht. Zij kwam vanuit de richting Tilburg gereden en maakte de bocht naar links. De auto ging via de vangrail de berm in en daar ging de auto enkele malen over de kop. De bestuurster en twee mannen van 22 en 31 jaar raakten licht gewond en konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Een 29-jarige Eindhovenaar, die ook in de auto zat, was zwaar gewond. Hij is in het ziekenhuis opgenomen. De hond die in de auto zat brak een poot. Hij is naar een dierenarts gebracht.

Eindhoven: Dronken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Vogelvlinderstraat. Hij was daar rond 16.00 uur met zijn auto achteruit gereden en daarbij tegen de voorkant van de auto van een 30-jarige man uit Geldrop gebotst. Niemand liep daarbij letsel op. De Eindhovenaar gaf in eerste instantie een valse naam op aan de politie, reed in een auto zonder dat hij een rijbewijs heeft, en had met een alcoholpromillage van ruim 1,75 veel teveel gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt mannen met inbrekerswerktuig aan

Op de Sint Jorislaan zijn maandagochtend om 2.25 uur twee 24-jarige en een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij een controle vond de politie inbrekerswerktuig in hun auto. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Man aangehouden voor huiselijk geweld

In zijn woning in Helmond Oost is zondag om 21.00 uur een 36-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou eerder die avond zijn vriendin hebben mishandeld. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Aarle-Rixtel: Dronken snorfietser opgepakt

De politie heeft maandagochtend rond 1.00 uur een man van 24 jaar uit Helmond aangehouden op de Kanaaldijk. Surveillerende agenten zagen hem op een snorfiets slingerend en zonder verlichting op de rijbaan rijden in plaats van op het fietspad. Toen ze hem controleerden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 1,30. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Politie houdt mannen aan voor diefstal vanaf bouwterrein

Op de Johannes Vermeerstraat zijn zondagavond om 21.40 uur een 18-jarige man uit Best en een 28-jarige man uit Gemert aangehouden. Zij zouden even daarvoor lood en aluminium hebben weggenomen vanaf een bouwterrein aan de Prins Bernardlaan. De mannen zijn de cel ingegaan.

Budel: Dronken automobilist levert rijbewijs in

Een man van 22 jaar uit het Belgische Hasselt heeft maandagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij dronken een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen hem rond 2.30 uur op de Nieuwstraat in een auto rijden en controleerden hem. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,65 te hebben. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Vrouw gewond bij ongeval

Op de Herselseweg is zondagmiddag rond 15.20 uur een 56-jarige vrouw uit Mierlo gewond geraakt. De vrouw fietste op het fietspad en werd van achteren ingehaald door een paar bromfietsers. Door nog onbekende oorzaak raakten de vrouw en een 41-jarige bestuurster van een bromfiets uit Someren elkaar. De vrouw uit Mierlo kwam daarbij ten val. Zij is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.