Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

Persbericht

Geslaagde schoolthuisroute presentatie op Hillegoms gemeentehuis.

Hillegom,

Woensdagochtend om half negen was het druk in de raadszaal van het gemeentehuis. De groepen 8 van 4 scholen waren daar aanwezig om hun presentatie van de schoolthuisroute naar de middelbare scholen te geven. Het is ook geen kleinigheid om over te stappen van de basisschool naar een middelbare school. Helemaal als je in een klein dorp als Hillegom woont, waar maar twee middelbare scholen aanwezig zijn. Je moet al gauw naar een ander dorp of een grote stad als Haarlem.

De kinderen zijn dan ook heel wat gevaarlijke situaties tegengekomen. Dat lag lang niet altijd aan de weginrichting. Ook het gedrag van medeweggebruikers kon gevaarlijk overkomen.
Burgemeester Mans, wethouder van verkeer dhr. de Jong en gemeenteambtenaar van verkeer dhr. v. Gent waren aanwezig om de presentaties te bekijken en van commentaar te voorzien. Enkele knelpunten liggen binnen de gemeentegrenzen, zodat er binnen de gemeente naar oplossingen gezocht kan worden. De meerderheid van de problemen ligt echter buiten de gemeentegrenzen. Om daar iets aan te doen zal overlegd moeten worden met de betreffende buurgemeente. In ieder geval hebben de kinderen enorm hun best gedaan om een mooie PowerPoint presentatie te maken. Deze zijn binnenkort te bezichtigen op internetsite www.school-thuis-route.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mevr. Maria Harting
3VO Afdeling Hillegom
Secretaris
mariaharting@zonnet.nl