Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 juni 2005

Dodelijk bedrijfsongeval

Jongen komt onder vallende betonplaat en overlijdt

Almelo

Maandagmorgen 20 juni om ongeveer 07.55 uur werd een ongeval gemeld op een bouwplaats aan de Apollolaan in Almelo. Bleek dat men op de bouwplaats bezig was geweest met het plaatsen van betonnen vloerdelen. Bij dit plaatsen was een van deze delen gekanteld en boven op een 17 jr. jongen uit Vriezenveen terecht gekomen die samen met andere werknemers bezig was de delen te plaatsen. De 17 jr. is door de brandweer vanonder de plaat bevrijd, maar bleek reeds te zijn overleden. Een 37 jr. Almeloer en ook werknemer van het bedrijf wat daar aan het werk was, raakte licht gewond en hield schaafwonden over aan armen en benen. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van het ongeval. (05-076113)

Fietser steekt plotseling over

Fietser in aanrijding met automobilist nadat hij zonder uit te kijken de weg was overgestoken

Markelo

Zondagmorgen 19 juni om ongeveer 11.50 uur fietste een 83 jr. inwoner van Markelo over de Goorseweg in zijn woonplaats. Uit dezelfde richting kwam hem een 42 jr. automobiliste uit Amersfoort achterop. De fietser stak plotseling, zonder verder uit te kijken de rijbaan van de Goorseweg over en de automobiliste kon hem niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De 83 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo, waar hij werd opgenomen. (05-075874)

Eigenaar slang gezocht

Op aanwijzen getuigen sporen politiemensen een slang op, eigenaar van het beest is nog niet bekend

Hengelo

Vrijdagmiddag de 18e juni jl. werd bij de politie gemeld dat buurtbewoners op de Rob de Vriesstraat in de Hengelose wijk Hasseleres een slag hadden waargenomen van ruim een meter lang. De politiemensen gingen ter plaatse en na wat speurwerk met behulp van buurtbewoners werd de slag aangetroffen op de rijbaan van de Noordelijke Esweg. Om te voorkomen dat het beest de woonwijk weer in zou gaan werd met de nodige voorzichtigheid het dier met behulp van een bezemsteel opgepakt en in een plasticbak, die door een wijkbewoner ter beschikking werd gesteld, gelegd. Het werd op dat mom,ent ook niet duidelijk van wie het beest was. Na overleg met de eigenaar van een speciaalzaak in Enschede werd besloten dat het beest daar afgeleverd kon worden, hetgeen werd gedaan. Hier werd duidelijke dat het om een zogenaamde stierslag ging, een ongevaarlijk beest. Wellicht dat door publicaties de eigenaar ontdekt dat het beest is verdwenen en hij of zij zich bij de politie meldt. (05-075559)

Veroorzaker aanrijding verzet zich bij aanhouding

Man kan met de nodige moeite worden aangehouden nadat hij bij een aanrijding was weggelopen

Holten

Zondagavond 19 juni omstreeks 20.05 uur werd een aanrijding gemeld op de Oude Stationsweg in Holten. Om nog onduidelijke reden was een automobilist met zijn auto in de sloot terecht gekomen. Na de aanrijding was de man samen met een vrouw die bij hem in de auto zat, weggelopen. Even later werd de bestuurder, een 60 jr. Holtenaar, in zijn woning aangetroffen. Hier werd hem medegedeeld dat hij werd aangehouden voor het verlaten van een plaats van een ongeval. Met de grootst mogelijke moeite kon de man worden meegenomen naar het bureau waarbij hij zich hevig verzette. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.75 promille uit. Een huisarts heeft nog even naar de verwondingen gekeken die de 60 jr. bij de aanrijding had opgelopen. Maar deze waren oppervlakkig en hij hoefde daaraan niet te worden behandeld. Hierna is de man voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. Proces-verbaal terzake het verlaten van de plaats van het ongeval, het plegen van verzet tegen de politie bij zijn aanhouding en het rijden onder invloed wordt opgemaakt. (05-075970)

Bromfietser veroorzaakt aanrijding en raakt gewond

Bromfietser houdt niet voldoende rechts, veroorzaakt aanrijding, moet naar ziekenhuis en verkeert onder invloed

Westerhaar

Komende vanuit de richting Vroomshoop, waren een 30 jr. bromfietsbestuurder uit Vroomshoop en een 69 jr. automobilist uit Vriezenveen, zondagavond 19 juni om ongeveer 19.45 uur, tegelijkertijd rechtsaf de Rozenstraat in Westerhaar ingereden. Hierbij heeft de bromfietsbestuurder niet voldoende rechts gehouden en een aanrijding was het gevolg. De 30 jr. werd met naar later bleek een dubbele beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis werd een bloedproef van hem gevorderd in verband met alcoholgebruik, dit weigerde hij. Aan het bureau bleek later dat de 30 jr. bovendien nog een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft tot 13 december van dit jaar. De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (05-075973)

Jongen beledigt politie en verzet zich bij aanhouding

Vervelende jongeman met grootst mogelijke moeite aangehouden nadat hij politiemensen had beledigd en zeer recalcitrant gedrag had vertoond

Hoge Hexel

Een politieman, die aanwezig was op een recreatieterrein aan de Boomsweg in Hoge Hexel, sprak zondagmiddag 19 juni om ongeveer 16.35 uur een jongeman aan op zijn gedrag. De politieman deed dienst op het recreatieterrein. De jongeman, een 16 jr. inwoner van Vroomshoop, kon geen legitimatiebewijs tonen en had ook geen bromfietscertificaat voor de bromfiets waarop hij reed. Toen de politieman de 16 jr. vertelde dat hij hiervoor een proces-verbaal kreeg, ging hij helemaal door het lint. De politieman probeerde hem nog te sussen maar de jongen was niet voor rede vatbaar en beledigde de politieman, die ondertussen al via de portofoon assistentie had gevraagd. De jongen werd daarop aangehouden voor het plegen van deze beledigingen. Deze aanhouding ging met de nodige moeite maar het lukte om hem in een politieauto te plaatsen en hem over te brengen naar het bureau in Almelo waar hij werd opgesloten. Zijn vader werd in kennis gesteld en nadat hij was afgekoeld werd hij afgehoord en omstreeks 21 uur in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-075929)

Inbreker aangehouden

Man klimt caravan binnen en doet zich aan etenswaren te goed

Holten

Werd zondagavond omstreeks 21.50 uur doorgegeven dat op een camping aan de Evertjesweg in Holten een man een caravan via het dakluik naar binnen was geklommen. Ter plaatse werd in de caravan een 24 jr. Holtenaar aangetroffen die verklaarde dat hij in de caravan mocht zijn van de eigenaar. Navraag leerde dat dit niet het geval was en de 25 jr. werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij werd opgesloten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (05-075993)

Bromfietser zeer ernstig gewond

Bromfietser opgenomen op intensive care afdeling na aanrijding met automobilist die ook gewond raakt

Enschede

Werd zondagmiddag 19 juni om ongeveer 14.20 uur een ernstige aanrijding gemeld op de kruising Gronausestraat - Oostweg - Euregioweg in Enschede. Bleek dat een bromfietsbestuurder, die over de Gronausestraat uit de richting Enschede was gekomen, in aanrijding was gekomen met een automobilist die vanaf de Oostweg de Gronausestraat over wilde steken richting Euregioweg. Onderzoek zal nog moeten uitwijzen wie nu welk stoplicht eventueel heeft genegeerd. Duidelijk werd dat de bromfietser, een 17 jr. Enschedeër, zeer ernstig gewond was en een traumateam werd door het ambulancepersoneel gewaarschuwd die bij aankomst in het ziekenhuis klaarstond. Ook de automobilist, een 23 jr. Enschedeër, is gewond geraakt. Hij werd geraakt door de bromfiets van de 17 jr. die door de voorruit van zijn auto vloog. De 17 jr. is overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede en de 23 jr. automobilist naar Hengelo, waar hij voor een nacht ter observatie werd opgenomen. Om duidelijk te krijgen over de exacte toedracht van deze aanrijding, wil de politie graag, ondanks het feit dat al een aantal mensen zich hebben gemeld, in contact komen met nog meer getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Oost onder het bekende nr. 0900-8844. (05-075915)

Motorrijder gewond

Motorrijder negeert wegafzetting en raakt gewond

Haaksbergen

Zondagavond 19 juni om ongeveer 18.35 uur reed een 58 jr. motorrijder uit Enschede samen met een andere motorrijder over de N18 (Haaksbergerstraat / Enschedesestraat) van Enschede naar Haaksbergen. Deze weg was het afgelopen weekend voor alle verkeer afgesloten i.v.m. wegwerkzaamheden. Een omleidingroute was aangegeven. De twee motorrijders namen eerst een deel van deze omleidingroute, maar keerden halverwege terug op de N18 eerste via een deel van het fietspad en later over het reeds nieuw geasfalteerde deel. Op de kruising van de Enschedesestraat met de Hazenweg en de Kattenstaartweg versperde plotseling een wegafzetting hun weg. De 58 jr. zag dit te laat, kneep in de remmen en ging onderuit. Door een ambulance werd hij met in ieder geval een gebroken heup overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (05-975940)

Fietser rijdt voetgangster aan

Fietser ziet voetgangster over het hoofd, beiden gewond naar ziekenhuis

Haaksbergen

Werd zondagavond om ongeveer 21.00 uur gemeld dat op de Goorsestraat in Haaksbergen een fietser in aanrijding was gekomen met een voetgangster. Bleek dat een 64 jr. inwoonster van Haaksbergen over de parrallelweg van de Goorsestraat liep, samen met haar man. Hen kwam een 49 jr. fietser, ook uit Haaksbergen achterop en deze laatste zag waarschijnlijk het echtpaar te laat en raakte daarbij de mevrouw. Beiden kwamen ten val en alle twee werden met onbekend letsel overgebracht door een ambulance naar ziekenhuizen in Enschede en Hengelo (05-075966)

47 banden lekgestoken

Van 14 auto's, 47 banden lekgestoken

Enschede

Zondagmorgen de 19e juni werd duidelijk dat in de nacht van zaterdag op zondag jl. in totaal van 14 auto's 47 banden waren lekgestoken. Een en ander had plaatsgevonden op het terrein van de Universiteit Twente aan de Reelaan, Campuslaan, Langenkampweg, Drienerbeeklaan, Matenweg, Calslaan en Witbreuksweg. Alle eigenaren van de auto's zijn ondertussen in kennis gesteld en doen aangifte. Door de bewakingsdienst van de Universiteit was het ontdekt en door hen werd tevens waargenomen dat van een drietal gebouwen op de Universiteit ruiten waren vernield. Ook hiervan wordt aangifte gedaan en de politie doet een onderzoek. (05-075868)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --