Landstede


Studenten fietsen voor Antilliaanse kinderen

Derdejaars studenten Verpleegkunde van Landstede in Harderwijk hebben zon 2000,- bij elkaar gefietst voor Kinderdorp Hebron op Curaçao. Op 7 juni om 7.00 uur vertrokken de studenten voor een fietstocht langs hun woonplaatsen; om 22.00 uur waren ze weer bij school. In totaal legden ze 160 kilometer af.

Hebron is een opvangtehuis voor kinderen van 4 tot 28 jaar die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Het geld wordt besteed aan materiaal dat de zintuigen van de kinderen prikkelt, zoals knutselspullen en ontwikkelingsmateriaal.
De fietstocht voerde langs de woonplaatsen van de studenten, waaronder Ermelo, Spakenburg, Nunspeet en Swifterbant.

Comfort of lef
Het idee ervoor ontstond tijdens de les drama. De studenten kregen van docente Anja Boer de opdracht iets te organiseren met als thema comfort of lef. Idee daarachter is dat je een verpleegkundige zijn/haar beroep volgens de regels kan uitoefenen. Dan ben je een goede verpleegkundige (= comfort). Maar soms is het nodig om te vernieuwen of te veranderen. Daarvoor heb je durf nodig (= lef). Alle studenten kozen voor de laatste optie met als resultaat deze fietstocht. De studenten hebben ook zelf de sponsors benaderd.

Kijk voor meer informatie op www.klasinactie.tk.