Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 15 juni 2005

Extra voorstelling in het NAi tijdens de Rotterdamse Parade Dramatische gebeurtenissen in de polder van 17 t/m 24 juni 2005

De organisatie van de Parade heeft besloten om op het laatste moment nog een voorstelling toe te voegen aan het programma in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Het gaat om een theatrale muziektheatervoorstelling die tijdens De Parade vijf avonden lang drie keer per avond zal worden opgevoerd in de tentoonstelling 'Polders - Een theater van land en water'. De voorstelling heeft als uitgangspunt dat Nederland jaren geleden ten onder is gegaan aan een overstroming en dat de bezoekers nu getuige zijn van een herdenkingsbijeenkomst op de dijk die eens uitzicht bood op het Nederlandse polderlandschap.

De Parade slaat dit jaar in Rotterdam zijn tenten op rond en in het NAi. Om het NAi helemaal te laten opgaan in het kermis- en theatergedruis heeft Paradedirecteur Terts Brinkhoff een voorstelling laten bedenken met de polder als thema.
In de herdenkingsbijeenkomst worden herinneringen opgehaald aan Nederland dat als land niet meer bestaat. Er zijn dialogen en muziekstukken gebaseerd op gedichten van Hendrik Marsman en Jan Slauerhoff, een muzikale storm en actie en drama op het strand. 'Poldermodel', zoals de voorstelling heet, is een circa 30 minuten durende muziektheatervoorstelling en is geregisseerd door Fedde Bouma. Gedurende de Parade zijn er 3 voorstellingen per avond op 17, 19, 20, 23 en 24 juni. 'Poldermodel' wordt uitgevoerd door Natalia Rogalski (zang & spel), Nicolaas Duin (piano, accordeon & spel) en Joris van Beek (contrabas & spel).

De tentoonstelling 'Polders - Een theater van land en water', die het decor vormt voor de voorstelling, zoomt in op verleden, heden en toekomst van 15 belangrijke polders. In een theatrale setting wordt een ode gebracht aan het Nederlandse polderlandschap en wordt tegelijkertijd de polderproblematiek in kaart gebracht. Naast het water, dat zo'n grote rol speelt in de voorstelling zijn ook de voortgaande verstedelijking en ontwikkelingen in de landbouw van grote invloed zijn op de toekomst van de polder.

'Polders - Een theater van land en water' maakt deel uit van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam en is tot en met 4 september te zien in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi).
---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Edwin Pelser (coördinator), tel 010-4401235
Paul van den Bogaard (perscontacten), tel 010-4401260 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Publieksinformatie over De Parade

NAi persbeelden