Rijn&Venen, 13.15 uur

Utrecht 20-06-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Automobilist aangehouden

MAARSSEN Een 21-jarige automobilist uit Maarssen is zaterdag 18 juni omstreeks 01.10 uur aangehouden op verdenking van het verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed.

De Maarssenaar was bij het wegrijden vanaf een parkeerplaats aan Bison-spoor op een betonnen paal gebotst. Vervolgens was hij dwars door de bossages gereden. Na de melding ging de politie op onderzoek uit en trof de bestuurder met zijn beschadigde auto aan in de omgeving van de aanrijding.

De bestuurder had alcohol gedronken en uit de ademanalyse bleek dat hij 870 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Agressieve winkeldief aangehouden

HARMELEN Op vrijdag 17 juni omstreeks 20.55 uur is een 24-jarige inwoner van Woerden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De Woerdenaar wordt er van verdacht blikjes bier en frisdrank niet te hebben afgerekend. Toen hij door winkelpersoneel werd aangesproken, reageerde hij direct agressief. Met moeite kon hij door het winkelpersoneel onder controle worden gebracht en werd vervolgens overgedragen aan de politie. Die sloot de man voor nader onderzoek in.

Alcoholcontroles

WOERDEN Bij een controle op de Wulverhorstbaan op zondag 19 juni tussen 21.00 en 22.00 uur moesten 75 bestuurders een blaastest op straat afleggen. Hieruit bleek dat geen van de bestuurders teveel had gedronken. Wel werd een 19-jarige automobilist uit Woerden betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

BREUKELKEN Bij een controle op Breukelerwaard op zondag 19 juni 07.15 en 08.15 uur moesten bijna 100 bestuurders een blaastest op straat afleggen. Hieruit bleek dat 1 bestuurder mee moest naar het bureau. Het betrof een 26-jarige jarige inwoner van Amsterdam. Hij had 450 ug/l. alcohol in lichaam.

Duikongeval

VINKEVEEN In het duikgebeid bij zandeiland 4 aan de Baambrugse Zuwe is zaterdagavond 18 juni een duiker vermist geraakt.

Omstreeks 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een 26- jarige man uit de gemeente Apeldoorn niet meer boven was gekomen na een duik. De man nam deel aan een instructieduik op 30 meter diepte.

De brandweer heeft zaterdagavond met een duikteam tot 20.45 uur naar de vermiste duiker gezocht, maar hem niet meer aangetroffen. Hierop zette de politie en gemeente De Ronde Venen de zandeilanden 4 en 5 af voor recreatieverkeer. Ook werd het water rondom het duikgebied vrijgehouden van waterverkeer.

Zondagmorgen werd de bergingsactie naar de duiker van 11.00 tot 15.00 uur hervat door een duikteam van de Koninklijke Marine. Ook deze actie bleef zonder resultaat. Maandagmiddag heeft de politie de bergingsactie met specialistische apparatuur voortgezet.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Verkeersongeval met letsel

OUDEWATER Zaterdag 18 juni raakte een 5-jarig fietsertje in zijn woonplaats gewond bij een verkeersongeval.

Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie de melding dat het jongetje van een erf de kruising Ruige Weide - Kerkwetering op was komen fietsen. Een naderende auto kon de jongen niet meer ontwijken, waarop een aanrijding volgde. Het jongetje is per ambulance en met onbekend letsel naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht vervoerd.