Lekstroom 13.50 uur

Utrecht 20-06-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Overvaller aangehouden

IJSSELSTEIN Naar aanleiding van een overval, die plaats had gevonden op woensdagmiddag 15 juni op een levensmiddelenwinkel aan de Schuttersgracht, is vrijdag 17 juni een 24-jarige inwoner van IJsselstein aangehouden.

Een medewerkster van de winkel werd bedreigd met een wapen en moest geld afstaan. In deze zaak had de politie vrij kort na de overval reeds een 15-jarige verdachte aangehouden, maar uit onderzoek bleek dat zijn betrokkenheid onvoldoende vast kwam te zijn. Inmiddels bevindt die zich weer op vrije voeten.

Uit nader onderzoek en binnengekomen informatie kwam de 24-jarige IJsselsteiner in beeld. Hij werd vervolgens aangehouden en in verzekering gesteld. Op maandag 20 juni is hij voorgeleid bij de officier van justitie in Utrecht. (zie ook het nieuwsbericht d.d. 16 juni 2005 district Lekstroom)

Politie zoekt bestuurder

HOUTEN De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauwe personenauto die op vrijdag 17 juni omstreeks 13.50 uur geen voorrang verleende aan de bestuurder van een bus van Connexxion. Hierbij raakte een twee maanden oude baby gewond. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de baby een hersenschudding had opgelopen.

Toedracht: een 39-jarige bestuurder van de bus reed over de Rondweg in de richting van de wijk Het Gras. Vanaf het Oostrumsdijkje reed de bestuurder van de blauwe personenauto De Rondweg op en verleende geen voorrang. Hierdoor was de buschauffeur genoodzaakt hard te remmen, waardoor de baby die in de kinderwagen lag, eruit vloog en met haar hoofdje tegen een spijl terecht kwam. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto slaat over de kop

HOUTEN Een 76-jarige automobilist uit Houten is zondag 19 juni omstreeks 09.30 uur op De Weide met zijn auto over de kop geslagen en in de berm tot stilstand gekomen. De brandweer kwam er aan te pas om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden. De Houtenaar werd ter controle naar het Antonius vervoerd.

Vermoedelijke toedracht: bij een inhaalmanoeuvre raakte de Houtenaar met zijn wielen in de rechterberm, waarop hij kennelijk is gaan tegensturen en aan de andere zijde van de weg in de berm terecht kwam en vervolgens over de kop is geslagen. De Regionale Verkeersdienst stelt een nader onderzoek in.

Getuigenoproep

NIEUWEGEIN - Zaterdagmiddag 18 juni kreeg de politie de melding dat een13-jarig meisje belaagd was door een man. Dit zou gebeurd zijn in het Parkhout omstreeks 11.30 uur. De politie stelde direct een onderzoek in, maar trof de man niet meer aan.

Het meisje fietste door het park Oudegein, het kasteel voorbij en wilde na een bruggetje linksaf slaan, toen de onbekende man haar vastpakte. Het meisje wist zich te bevrijden, waarna de man er te voet in de richting van het Antoniusziekenhuis vandoor ging. Het signalement van de man: 20 - 25 jaar oud, (donker) getinte huidskleur, ongeveer 1.80 meter lang, normaal postuur, kort achterover gekamd zwart haar, droeg een wit shirt met zwarte strepen, met korte mouwen en een blauwe spijkerbroek.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom (0900-8844).

Politie zoekt blonde vrouw en donker getinte man

HOUTEN De politie is op zoek naar een blonde vrouw en een donker getinte man. De twee worden gezocht in verband met het aantreffen van een portemonnee bij de zelf scan kassa in een winkel aan Horigenland afgelopen zaterdag 18 juni omstreeks 17.50 uur.

Uit beelden die zijn gemaakt door de beveiligingscamera is dit waargenomen. Daaruit bleek dat de tot nu toe onbekende blonde vrouw de portemonnee ziet liggen en naar de infobalie wil brengen. Daar wordt zij echter aangesproken door een man, de donker getinte man, die zegt eigenaar te zijn van de portemonnee. De vrouw geeft de portemonnee aan de man, waarna de man de winkel met de portemonnee verlaat. Inmiddels blijkt dat een 18-jarige inwoner van Houten de rechtmatige eigenaar is.

Signalement van de vrouw die de portemonnee had gevonden: blond haar tot op de schouders, leeftijd: ongeveer 30-35 jaar, ongeveer 1.70 cm, tenger postuur, witte broek en bloes. Zij droeg een grote zwarte handtas en sprak met een Utrechts accent. Signalement van de man die zich voordeed als eigenaar: negroïde man, opvallend donkerbruine huidskleur, fors postuur, vrij lang, kaal hoofd, gekleed in een kanariegeel t-shirt en een blauwe spijkerbroek. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900 8844.